Contractubex da li je neko koristio?

Started by Bred, 05-01-2008, 18:45:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aska

Saljic- Jomelop G(odmah nakon sto sam me je cika zubar opekao "sveze" steriisanim instrumentom po obrazu, dok mi je vadio umnjak :face:) i E(mesec dana posle toga) u kombinaciji sa Bioptron Zepter lapmom i aktivnim kiseonikom 2 nedelje, pocev od 3 dana od nastanka oziljka!
bila je to iscrpljujuca terapija ali oziljak nije ostao  :wink: :~
p.s. imam i slike kao dokaz  :wink:

Bred

Daj slike!
:)
I bolje je uzimati origanalne Saljiceve meleme a ne Mentine (oni su se sad razdvojili), Saljicevi se zovu Melopi (E i G) a Mentini Jomelopi (E i G).  :wink:

vasjo

Moj brat je koristio  contratubex posto je imao savove bas na licu i apsolutno nista mu se ne vidi. Mene interesuje, s obzirom da su strije oziljno tkivo, da li contratubex pomaze kod strija, ima li neko takvih iskustava?

Bred

#33
Pa mozes pokusati s tim.
Strije (http://farmaceuti.com/tekstovi/?p=103)
Eventualno mozes pokusati i sa solcoseryl mast/gelom, ljudi uglavnom imaju pozitivna iskustva sa tretmanom oziljaka sa ovim preparatom.
A pogledaj i Uklanjanje promena na kozi radiotalasima (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,16863.0.html)

Uopste o oziljcima:
QuoteO¾iljci

O¾iljak je promena koja je nastala kao poku¹aj organizma da sanira nastalo o¹teæenje na ko¾i, odnosno da o¹teæenu ko¾u zameni manje vrednim vezivnim tkivom. O¾iljak je graðen od snopa èvrstih kolagenih vlakana uz gubitak elastiènih vlakana, a o¹teæeni su i drugi sastavni delovi dubljih struktura ko¾e kao ¹to su dlake, znojne i lojne ¾lezde.

Kakav æe se o¾iljak stvoriti zavisi od vrste o¹teæenja kao i od reaktivne sposobnosti ko¾e. Najèe¹æe povrede koje dovode do pojave o¾iljka su: operativne rane, mehanièke traume, vakcinacije, opekotine, kao i zapaljinske bolesti ko¾e kao ¹to su vulgarne akne.
U zavisnosti od izgleda o¾iljaka oni mogu biti:


• ATROFIÈNI - kada se na mestu o¹teæenja ko¾e vidi lako ugnuto belièasto ili pigmentno polje i najèe¹æe su komplikacija neleèenih ili neadekvatno leèenih vulgarnih akni.

• HIPERTROFIÈNI - ovi o¾iljci su iznad ravni ko¾e, obièno crvene do ljubièaste boje, ravnih ivica i èvrsti na dodir. Nastaju jedan mesec nakon povrede a njihovo povlaèenje u smislu smanjivanja ka normali poèinje nakon 3 do 4 meseca.

• ©IROKI o¾iljci koji nastaju na mestima pregiba ko¾e.

• KELOIDI se ubrajaju u dobroæudne ko¾ne tumore (imaju autonomiju rasta). Pored navedenih uzroka nastanka Keloidi mogu nastati i spontano tj. bez prethodno vidljive traume a èesto se javljaju i kao komplikacija vulgarnih akni kod predisponiranih osoba. Javljaju se 3 do 4 meseca nakon povrede u vidu crvenog i èvrstog èvoriæa koji svrbi ili je jako bolan. Èvoriæ se vremenom postepeno poveæava a ivice su mu nepravilne i ¹ire se van granica prethodne povrede. Keloidni o¾iljci mogu da traju godinama i vremenom postaju izrazito tvrdi, tamne boje i vrlo otporni na terapiju.
http://www.nadadiva.rs/oziljci.php

Brkchey

Pozdrav
Ja imam ovaj hipertrofican tip, na podlaktici. Operisan je mladez prije dva mjeseca i kao sto pise gore, nakon mjesec dana je poceo da se obrazuje uvecan oziljak.
Problem je sto sam ja nakon skidanja konaca posjecivao teretanu i opterecivao to mjesto tako da se bojim da li sam napravio mnogo zla s tim. Sad je jako crvene boje, uocljiv, ali na pritisak boja nestaje, znaci usljed opterecenja dolazi do zatamnjivanja.

Koristim Contratubex 10 dana.

Ako mi mozete reci, da li smijem da nastavim sa treninzima za vrijeme terapije, ili bih trebao da pauziram mozda i pola godine dok se ovo ne povuce?
Hvala

Bred

Moje licno misljenje je da treba da pauziras ili bar smanjis opterecenje te ruke.

Brkchey

Ja mislim da sam zeznuo sto sam opterecivao odmah po skidanju konaca, sad kad je hipertrofirao, mogu samo da kukam. A ako se i kad vrati u normalu, pitanje je da li cu moci opet da treniram, jer ne znam jel postoji mogucnost da se povrati ponovo.

Bred

Ko? Oziljak? Ako jednom zaraste kako treba i postane manje vidljiv, ponovo se moze stvoriti jedino ako se povredis/raseces na istom mestu.

irfant


Brkchey

Pa racunam da to kalusno tkivo koje je sad prozeto krvlju, moze ponovo da se prokrvi usljed opterecenja, kada pocnem da treniram ponovo? Da li sam u pravu ili ne?
On sad reaguje na pritisak tako sto problijedi, a onda se iznova prokrvi. Mislim, vidio sam po internetu slike takvih hipertrofiranih oziljaka koji ostaju trajno takvi, pa se sad bojim da mi se to ne dogodi. Mada, opet, neki kazu da je potrebno i 6 mjeseci da oziljak potpuno zaraste. Kao sto rekoh za sada koristim ovaj Contratubex svakodnevno, jeste da sam poceo tek 2 mjeseca nakon operacije, ali eto, nadam se da ce ta boja da nestane. Najveci mi je problem sto je stvarno velik kontrast i jako ruzno izgleda.

Bred