Imipenem

Started by ana_s_, 15-12-2011, 18:55:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ana_s_

Novi sam clan, i potrebna mi je strucna pomoc, koja bi mi puno znacila. Studiram farmaciju u Kragujevcu, i imam seminarski na temu : Farmakolosko misljenje o efikasnosti leka imipenem.
Lek deluje na jako puno bakterija, i sluzi za lecenje razlicitih vrsta infekcija. U okviru rada treba da opisem kako se trenutno odredjena bolest leci u Srbiji, i da nadjem prevalencu, kao i vodice dobre klinicke prakse. Puno sam trazila po internetu, ali i dalje ne mogu da nadjem adekvatne stvari, i ne znam na koju infekciju da se fokusiram, jar jako malo (gotovo nista) o njima ne znam jer sam I godina.
Svaka pomoc bi mi vredela. Unapred hvala  :>:

_djevojka_

Nacionalni vodici su odvec zastareli da bi bili od prakticne koristi.

Pokusaj se fokusirati na poznati geografski delokrug, da ga tako nazovem, i kontaktirati lokalne domove zdravlja, da se konsultujes sa smernicama koje oni koriste,
tj. da uvidis po kojim standardima oni rade.

Da li si pokusala kontaktirati Ministarstvo Zdravlja u vezi prevalence, da uvidis da li oni uopste drze takve statisticke podatke?

Problem je u tome sto odredjen procenat pacijenata koristi privatne sluzbe, u vidu laboratorija, i kao takve, one cesto nisu obavezne da dostavljaju podatke bilo kome;
jer se tice internih podataka, tj. licnih podataka pacijenta; a kako RZZO niti bilo ko drugi ne snosi troskove lecenja/analize, samim tim, informacije idu u misju rupu.

Ostale mogucnosti koje ti predlazem su KBC u Bgd, ili eventualno VMA.

Moras da se izmaknes od rada, i sagledas opcije koje su van knjige da bi prikupila neophodne informacije.

Takodje, iako si na fakultetu u Kragujevcu, imas opciju da kontaktiras i sa drugim profesorima, van svog fakulteta.
Kontaktiranjem drugih pojedinaca, razvijas svoj pristup tematici koju istrazujes, a da nisi osudjena na studentsko pisi-brisi.

Nadam se da ces se javiti kako si prosla, jer i mene zanima rezultat tvoje istrage.

Srecno! :)