Kubanci dolaze da predstave vakcinu protiv raka

Started by Bred, 06-04-2012, 21:53:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

V. N. |

Lekari sa Kube i predstavnici kubanske kompanije koja proizvodi vakcinu protiv raka ,,cimavaks EGF" posetiće u narednih nekoliko nedelja Srbiju kako bi predstavili efekte upotrebe ovog leka.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/315708/Kubanci-dolaze-da-predstave-vakcinu-protiv-raka



Vakcina protiv raka pluća: Kubanski lekari u Torlaku
S. R. T. |

Delegacija Instituta za molekularnu imunologiju iz Havane danas stiže u Institut za virusologiju, vakcine i serume ,,Torlak", gde će razgovarati o mogućoj saradnji i registraciji vakcine ,,cimavax EGF" u Srbiji. Reč je o vakcini koja, kako Kubanci tvrde, zaustavlja rak pluća u odmakloj fazi i pretvara ga u hroničnu bolest, sa kojom pacijent može da živi.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/323865/Vakcina-protiv-raka-pluca-Kubanski-lekari-u-Torlaku



"Torlak" će biti nosilac dozvole za vakcinu protiv raka pluća, do oktobra registracija
Tanjug |

Predstavnici Instituta "Torlak" i kubanskog Instituta za molekularnu imunologiju CIMAB dogovorili su se da "Torlak" bude nosilac dozvole za stavljanje u promet vakcine za rak pluća, a registraciona dokumentacija trebalo bi do oktobra da bude pripremljena i dostavljena Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/324140/Torlak-ce-biti-nosilac-dozvole-za-vakcinu-protiv-raka-pluca-do-oktobra-registracija



:news:
Kubanska vakcina ipak ne leči rak
 

Vakcina "cimavaks EFG" ne leči karcinom pluća, već sprečava širennje metastaza i pretvara ga u hroničnu bolest, objašnjava kubanski stručnjak, imunolog iz Centra za molekularnu imunologiju u Havali Kamilo Rodrigez.
    On je nakon predavanja, koje je 14. marta održao zaposlenima u Klinici za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, naglasio da je u poslednje četiri godine, koliko se vakcina primenjuje na Kubi, preparat dobilo oko 3.000 kubanskih pacijenata.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=695333