Drzavne apoteke nece ostati bez lekova

Started by Bred, 27-04-2013, 22:49:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

Prema njenim rečima, to što se državne apoteke nisu pripremile za nabavku putem tendera ne znači da su u pravu.
Ona je naglasila da je iz Uprave za javne nabavke stiglo mišljenje da se mora poštovati Zakon o javnim nabavkama, ali da su date i sugestije o tome kako da se nabavljaju lekovi, da ne bi došlo do nestašice.
Ministarka je ukazala da se direktori državnih apoteka nisu pripremili za snadbevanje lekovima putem tendera, koji podrazumeva duži postupak nabavke, i dodala da treba naći način da apoteke budu snadbevene, kako građani ne bi imali probleme sa nabavkom lekova.

dalje -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=26&nav_category=12&nav_id=708818



Uprava: Apoteke krive za nestašicu

Izvor:  B92, Beta, Blic     

Beograd --  Državne apoteke imale su vremena da se spreme za javne nabavke. Jasno je ko je odgovoran za nestašicu lekova, kaže Đorđe Belenzada iz Uprave za javne nabavke.
    On za "Blic" objašnjava da su državne apoteke dobile četiri mišljenja, i to od Ministarstva finansija, DRI, Ministarstva zdravlja i Uprave za javne nabavke, da moraju da poštuju Zakon o javnim nabavkama.
"Imali su dovoljno vremena za to da se pripreme. Apsolutno je jasno čija je odgovornost za izazivanje nestašice lekova", kaže Belenzada.

vise -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=25&nav_category=12&nav_id=708284



:news:
Hitna pomoć za nabavku lekova  B. RADIVOJEVIĆ |    Posle tridesetak dana, državne apoteke kreću u postupak nabavke medikamenata. Količine neophodne za četiri meseca nabavljaće se po hitnom postupku.
DRŽAVNE apoteke u Srbiji, posle mesec dana prekida u snabdevanju, već u utorak će početi s pripremama za nabavku lekova, potvrđeno je u ponedeljak ,,Novostima" u Udruženju državnih apoteka Srbije. Iako su tražile da privremeno, do sledeće godine, budu ,,oslobođene" centralizovanog snabdevanja, prema naknadnom uputstvu Uprave za javne nabavke, nove količine lekova moraće, ipak, da pribave na način propisan Zakonom o javnim nabavkama.


nastavak -> http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:432571-Hitna-pomoc-za-nabavku-lekova