Bestseler : „Judino jevanðelje“

Started by Bred, 03-09-2006, 19:50:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Smrda

Vidim da je diskusija pocela da se zahuktava....mada koliko ja skapira svi smo tu negde.....ne znam kako vi,ali ja prilicno odvajam crkvu od Boga...zato me i nerviraju ostrascene diskusije bogomoljaca,nadam se da nikog ne vredjam,jer svi mi negde vidimo bibliju na svoj nacin.....

a sto se tice djavola kao Bozijeg alata...ja ga ne gledam na taj nacin,vec kao nekog ko se otrgao od Bozije ljubavi i da,slazem se, ima svrhu da iskusava.

hulio_salinas

Quote from: Vampire 666 on 01-10-2006, 14:09:53
sva jevandjelja su pisana posle hrista...postojalo ih je preko stotinu...danasbja biblija je ustvari izbor SV.Petra koji je nacinjen oko 200. godine nove ere...kasnije je crkva sva druga proglasila za jereticka i svojski se trudila da ih istrebi...

ovo mi zvuèi poznato  :hm

mislim da sam proèitao u knjizi "Anðeli i Demoni"...

Smrda

pa i jeste tako...Crkva je nasledila Petrovo ucenje.....
nemoj sad Brauna da mesas u ovo,inace ode tema u sirinu.....tek ce tad da nas osuju paljbom!!!

hulio_salinas

ma nisam hteo ni¹ta lo¹e da potegnem, samo mi se uèinilo kao tuðe, a ne lièno mi¹ljenje...

izvinjavam sae Vampu, ako sam pogre¹io...

ma znam i ja da crkva nije cveæka, daleko od toga... a tek katolièka... joooj majko...

Smrda

ma ok...nego bojim se samo da ne prosirimo puno....
a katolicka crkava,uf!! u spaniji ubacis novcic u svecu?!?!?zamisli...

Vampire 666

to nije misljenje vec cinjenice koje su naucno dokazane...o njma sam saznao iz emisije o istoriji religije koja se davala na Discovery-ju

Smrda

gledala i ja...ali ni njima ja bas ne verujem skroz,suvise su mi pocrkveno orjentisani svi ti istoricari naucnici koji su govorili......

Darker

Vidite ovako, vrlo je diskutabilno ¹ta mi stvarno znamo o de¹avanjima od pre 200, a ne pre 2000 godina... Biblija je pre svega FILOZOFSKO, a ne istorijsko delo, tako je i treba posmatrati... :wink:

Smrda

ala ti volis da ubacis zisku!!! :) :)
niko ni ne osporava da je u pitanju filozofija....
a to sta se desilo i da li se desilo...vec je stvar verovanja...dogma.

hulio_salinas

ok Vamp, izvini ¹to  sam pogre¹no shvatio...

ok smrdo, verujem ti na reè

hey palikuæo... ovaj... Darkeru, u "pravu" si ....

xexe