potreban savet

Started by nemanja88, 22-08-2006, 14:47:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

nemanja88

Zdravo svima  :) !
Od septembra kreæem u èetvrtu godinu srednje medicinske ¹kole,i razmi¹ljao sam da upi¹em medicinsku biohemiju na va¹em fakultetu.E sada,odlièan sam ðak,super znam hemiju,èak sam i¹ao i na republièka takmièenja ali imam jedan mali problem: nemam veze sa matematikom...s obzirom da sam op¹ti smer u medicinskoj,matematiku sam imao samo dve godine,a i te dve godine nismo ni¹ta preterano radili,tako da imam prilièno jadno znanje iz ovog predmeta...U svakom sluèaju æu iæi na privatne èasove i stvarno sam spreman mnogo da radim da bih je savladao za prijemni ali se ipak mnogo cimam,pa vas molim da mi iskreno ka¾ete imam li uop¹te neke ¹anse da upi¹em ovaj fakultet.Jo¹ me zanima,znate li jo¹ ljudi poput mene i kako su se oni sna¹li sa matematikom na prijemnom i u prvoj godini.
Unapred hvala!

Coolgemini

Ma upisujes sigurno :!..privatni casovi ce ti biti sasvim dovoljni da nadoknadis potrebno znanje iz matematike za prijemni a koje nisi imao prilike da steknes u medicinskoj skoli...samo polako...imas dovoljno vremena da savladas matematiku...Sto se tice prolaznosti,znam samo da oni koji nisu nesto mnogo spremali prijemni da su pali...Tako da..ne brini se...Svaki trud se isplati,a delujes ambiciozno,pa ce se i tebi isplatiti i upisaces ovaj fakultet :wink:..javi se za bilo koju vrstu pomoci

nemanja88

Hvala ti puno   :Z...Stvarno æu se potruditi,pa æe se valjda i meni isplatiti  :)...Inaèe,proèitao sam negde na forumu,da je moguæe da na prijemni ubace biologiju u mesto matematike,ima li neke istine u tome?

Bred

Da nema istine, ne bi se ni pisalo ili bi neko vec dematnovao :)
Btw, dobrodosao na forum
Ja bih ti preporucio da odmah krenes sa casovima iz matematike kao vec tako slabo stojis sa njom. Generalno za smer medicinksi biohemicar je manja konkurencija i potrebno je manje bodova da se upises pa sad jos i ako tvoji roditelji imaju uslova da ti cak i plate skolarinu ako n eupadnes u budzet-nemas potrebu uopste da se sekiras :wink:

katarina

Kada smo mi upisivali imali smo zadatke za pripremu mate. Na prijemnom su dolazili isti ti tipovi zadataka*(al ne mogu da se setim, moguce da su bili i identicni)! Ako je ostalo tako-nemas frke!

Imas i organizovane pripreme na faxu! Ja sam na primer isla samo na hemiju, posto sam matu dobro znala, a hemiju pojma nisam imala! Sve je moguce! Bitno je da zelis!

crazy ball

Casovi su ti ok!
Samo radi i bez panike!Ali nemoj da se opustis i da se oslonis na to da su ti casovi sami od sebe dovoljni!Ako ne radis i kuci sam mozes ici i na Mars na casove pa neces poloziti!
Ne govorim tu ovo da bih te uplasila,vec samo da ti skrenem paznju da ima i onih koji su isli na casove i nisu uspeli da se upisu, a da isto tako ima i onih koj nisu uopste isli na casove, a upisali su se bez problema!!!
Ipak ce za 80% tvog uspeha na prijemnom biti zasluzni tvoj rad i trud. Po meni samo u tom slucaju casovi imaju smisla i njihov cilj treba da bude da te upoznaju sa onim sto ne znas i razjasne ti ono sto ti je nejasno, a na tebi je da to iskoristis i pretocis u znanje!!!
Nije ni ta matematika toliki bauk,samo neko treba lepo da ti objasni sustinu i neke cake, a ti da vezbas zadatke!!!
MA SAMO HRABRO!!!

Darker

batice, evo da ti biohemièar ka¾e ne¹to... ako i dalje postoje pripreme iz mate - bolje idi na to, da se ne bi mnogo rasplinjavao sa èasovima-nepotrebni su ti, prof. Stana Nikèeviæ i njeni asistenti, æe do detalja objasniti sve zadatke i naravno-re¹iti ih, a ti na prijemnom dobija¹ mo¾da samo drugaèije brojeve... I ako zna¹ dobro hemiju - nema¹ brige :wink: u moje vreme su pripeme ko¹tale negde oko 10 000...

pipi_duga_carapa

ja bih ti samo rekla da vezbas i nikako nemoj da razmisljas o tome kako ne znas, ne mozes da naucis, ako ti je to zaista jasno i ako ti ide ... mislim kad budes poceo da radis, ravi - vezbaj, ali ne razmisljaj nikako o tome da nemas predznanje i sl.
znam ljude koje je takvo razmisljanje zeznulo na prijemnom (;
probaj, ako ti je mata solidno isla u osnovnoj, ako 'umes' da je kapiras, nece biti frke (;
srecno!