Robot koji peva

Started by Bred, 19-10-2006, 07:04:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Pevaèica za sve ukuse

Android Eva, ju¾nokorejsko èudo tehnike, zapoèinje karijeru kao pevaèica
Veæina nije ni svesna koliko su roboti zastupljeni unutar na¹ih ¾ivota. „Metalni ljudi”, na prvom mestu, napravljeni su da zamene ljude na dosadnim i opasnim poslovima (svemirska ispitivanja, uklanjanje radioaktivnog otpada...).

TEZGE - Roboti su brzo u¹li u svakodnevnu, kuænu upotrebu i samo je pitanje vremena kada æe se jedan kandidovati za predsednika. Do tada, prvo æe se oprobati na estradi. Korejski institut za industrijsku tehnologiju (KITECH) predstavio je na sajmu „Svet robota 2006" u Seulu simpatiènu humanoidnu pevaèicu umetnièkog imena „EveR2-Muse".

„EveR2-Muse" predstavlja tipiènu Korejku od dvadesetak godina, visoka je 165 centimetara i te¹ka 60 kilograma, a na otvaranju sajma otpevala je baladu „I will close my eyes for you". „Dvojka", za razliku od prvog modela „EveR1-Muse", pored pevanja mo¾e i da se kreæe, sedi i penje, na èemu treba da zahvali motorima (58), od kojih je polovina sme¹tena u licu.

Predstavnici „KITECH"-a objavili su da je humanoidna pevaèica dobila pozive da se pojavi na nacionalnoj televiziji, kao i da snimi spotove s poznatim korejskim grupama.

- Veæim brojem motora uspeli smo da stvorimo nove pokrete lica za „EveR2-Muse" koja, pored besa, tuge i sreæe, sada mo¾e da izrazi i dosadu - rekao je jedan od in¾injera.

Konstruktori su se potrudili da „pevaèica" i spolja lièi na obiènu devojku, a potencijalni kupci bi jednog dana mogli da je modifikuju po svojim ¾eljama. Kompanije su svesne da postoji veliko tr¾i¹te zainteresovano za „Blejd raner" devojke i samo je pitanje godine kada æe se „pevaèice", „kuvarice" i „èistaèice" pojaviti u prodaji. Do tada, moraæemo da se zadovoljimo „R2-D2" robotima, koji se haotièno kreæu i ponavljaju pet-¹est snimljenih reèenica.

Za emocije ipak moramo da saèekamo.
ap ||||

24sata

hulio_salinas

roboti treba da olaksaju zivot ljudima... da rade poslove koji su opasni za ljude!!!

ne znam koliko je pevanje opasno po nase zdravlje???

ne racunam Srbiju, gde necije pevanje (citaj: Grand) moze ozbilno psihicki da te ugrozi...

hehehehee