I ko¹ava lo¹e utièe na zdravlje

Started by Bred, 19-10-2006, 07:09:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

oprezno - Èeste promene vremena i ko¹ava, karakteristièna za ovo podruèje, utièu na promene pona¹anja psihièki osetljivih osoba i ljudi sa srèanim smetnjama. Savetuju se oprez i èeste posete lekaru i striktno pridr¾avanje propisane terapije.

Visoke temperature u ovo doba godine nisu neobiène i ne izazivaju ozbiljnije zdravstvene probleme, jer je dan sve kraæi pa i period u kom su temperature visoke nije dug. Najte¾i period „sezonske adaptibilnosti" je iza nas, poruèuju iz Hidrometerolo¹kog zavoda.

- Psihièki osetljive osobe, srèani bolesnici i astmatièari naroèito su pogoðeni promenama vremena. Preporuèujemo oprez, savetovanje s lekarom i pridr¾avanje propisane terapije - ka¾e Dijana Nikoliæ, zadu¾ena za bio prognozu u Hidrometerolo¹kom zavodu.

Prilikom izrade bioprognoze uzimaju se u obzir svi parametri: temperatura, vazdu¹ni pritisak i brzina vetra, kako bi se ¹to preciznije napravila taèna procena vremenskih prilika i uticaj na zdravstveno osetljive osobe.

- Prolazni frontovi, bilo da se radi o hladnim ili toplim, su opasni za psihièki osetljive osobe i tada treba obratiti posebnu pa¾nju. Po¾eljno bi bilo da srèani bolesnici prate celodnevnu bioprognozu i odrede deo dana koji je najpogodniji za izlazak iz kuæe - ka¾e Nikoliæeva.

Naredni dani neæe biti kritièni, ali predostro¾nost nije na odmet, preporuèuju iz hidrometerolozi. ij ||||

24sata

Adonis_Vernalis

Meni kosava ne smeta. Vrscanima je to dasak vetrica koji ume da zamrsi kosu i pokvari frizuru...

hulio_salinas

zato mene otkida glava kao da sam je udario o stenu!!!

ccc...

Coolgemini

Pa ni meni ne smeta....samo mi zimi malo promeni raspored kostiju,ali to je stvarno sitnica :> :>

Smrda

kosava sa dunava.....
ja bas volim vetar....sem kad izadjem od frizera....

Adonis_Vernalis

Polako, polako... Neko od vas ce se zaposliti u "Hemofarmu" a to je, kao sto znamo, u Vrscu... Navici cete se i na kosavu... :)

lijepa bosanka

Kada sam prve godine dosla u Bg,ja sam mislila da ce ovo "cudo" od vetra glavu da mi skine....a jos sam zivela u blokovima na NBG....brrrr,,i sada se smrznem kada pomislim.... :H
Predhodne 2 godine i nije bas bio neki jak vjetar,ali ove godine....vec mi dodje da sesiric na glavu stavim kada izlazim iz stana...

Vampire 666

e...za pravu kosavu treba otici malo istocnije od Beograda...kad se samo setim zima u mom selu...-15 po celzijusu...kosava cepa...nosi kristalcice snega koji se zarivaju u kozu kao neki nozevi...

Adonis_Vernalis

Kosava je vetar koji nalece u talasima, a nastaje igrom slucaja i igrom vazdusnih strujanja u Vlaskoj niziji (Rumunija), prodire kroz Djerdap i puca po vojvodjanskoj ravnici... Sta mislite, zasto je Pilotska akademija bas u Vrscu? Tamo piloti pocinju da uce letenje na jedrilicama, pa postepeno predju na avione...

Pozdrav Vampiru, koji takodje zna sta je kosava...

Smrda

mora da je tamo idealno za pustanje zmajeva?!?!?

zoe

Како само бриде румени образи кад нас ветар опали! Изгледамо здрави к'о јабуке! :angel:

Darker

Pa i kad vas ne¹to drugo... Neæu, ja sam ozbiljan èoek :angel: :angel: :angel: :K :K :K :K :K

AquArius

Jao "Pane"  :lol:  :lol:

Zbog te kosave, vazduh u Bg i lichi na vazduh, a ne na samog sebe tj. smog kao obicno.
A VS i kosava... kako ono pise na ulazu u Veliki park (ako moze da se procita, jer je tabla 16 puta "ispravljanja i dopunjavana"): Ne setati, kad su jaki vetrovi... ili ce vam drvo postati prevozno sredsto i zvace vas Doroti.

Adonis_Vernalis

Aqua, sada znam ko si... Trebalo mi je malo vremena... ali, ni Serlok Holms ne resava svoje slucajeve odmah... :)

Joj, kakva ce to samo tema diplomskog biti... "Riklijaneri" iliti "lecenje suncem, vodom i vazduhom"....