AC/DC

Started by nasty girl, 04-08-2006, 08:56:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Poznati australijski hard rok sastav, AC/DC, osnovao je 1973. godine Malkom Jang, ritam gitarista grupe. Prvu postavu benda èinili su jo¹ Dejv Evans (vokal), Leri Van Kreit (bas) i Kolin Burd¾is (bubnjevi).
Bend ubrzo menja pevaèa, po¹to je na jednom koncertu Evans odbio da peva i na njegovo mesto dolazi Bon Skot.
Veæ 1976. godine bend je postao kult u Australiji i poèeo da postaje popularan u SAD-u. Novi albumi i turneje po Americi uèinile su ovaj bend veoma popularnim u celom svetu. Veæ 1980. godine bend je postao toliko popularan da gotovo nijedna muzièka top-lista na svetu nije bila kompletna bez nekog njegovog hita ili albuma.
Iste godine desila se, meðutim, velika tragedija. Pevaè grupe, Bon Skot, naðen je mrtav u automobilu, po¹to je prethodne veèeri konzumirao ogromnu kolièinu alkohola. Izgledalo je da je to kraj ove grupe, no na njegovo mesto relativno brzo dolazi pevaè Brajan D¾onson, koji je, kasnije se pokazalo, jo¹ vi¹e odgovarao bendu.
Svaki naredni album poveæavao je bendu popularnost i prodavan je u sve veæem tira¾u. Album "Highway To Hell" prodat je u vi¹e od 12 miliona primeraka.
Kroz bend je pro¹lo dosta muzièara, a jedino je od poèetka do danas ostao osnivaè grupe Malkom Jang. Pomenuæemo sve èlanove koji su pro¹li kroz ovaj bend: Mark Evans (bas), Filip Rud (bubnjevi), Klif Vilijams (bas), Simon Rajt (bubnjevi), Kris Slejd (bubnjevi) i Pol Greg (bas).
Do danas su ostali popularni hitovi ove grupe: "Highway To Hell", "For Those About To Rock (We Salute You)", "Thunderstruck" i "Stiff Upper Lip".

willie the scot

whole lotta woman...whole lotta rosie..., walk over you,hard as a rock,touch too much,hell`s bells...legendarni rifovi...jel sviraju oni jos uvek?

Darker

Batice, nemoj tako surovo da se ¹ali¹ sa mnom...
Bo¾e zdravlja i da maxa æatoviæ nije matori prevrtljivi lisac (kao ¹to jeste) i eto njih sledeæe godine kod nas... :1

willie the scot

#3
za**bavas?!covece...

Molio bih bez psovanja na forumu :wink:

willie the scot

f*** this...kako ces da pricas o ac/dc bez psovanja...

Darker

Pa tako... sa zvezdicama i kukicama :wink: :wink: :wink: :> :> :> :>

Nagflar_the_Sinner

Uvek energicna, luda svirka!!!!!!
AC/DC kick ass!!!
Potrazite i pogledajte Live at monsters of Rock!!!!!! Fu**ing incredible!