Svedoèenje Bagzija na suðenju za ubistvo premijera

Started by Darker, 25-11-2006, 17:43:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Багзи: Шешељ и Човић знали за атентат
Сведок сарадник оптужио Легију и Спасојевића за организацију убиства премијера Ђинђића. – Циљ је био да се на власт доведу радикали

Дејан Миленковић Багзи, четврти сведок сарадник на суђењу за убиство премијера Зорана Ђинђића, изјавио је јуче у Специјалном суду да су за план о атентату на премијера знали Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, и Небојша Човић, бивши потпредседник Владе Србије. Он је поновио да су одлуку о атентату донели првооптужени Милорад Улемек Легија и Душан Спасојевић, вођа „земунског клана”. У пратњи двојице полицајаца у цивилу, Багзи је, у белом оделу и браон кошуљи, прошао кроз ходник и ушао у велику судницу. Затражио је да његово сведочење буде отворено за јавност. О припремама за атентат и улогама осталих оптужених говорио је готово пет сати.

– Спасојевић није одмах пристао да се убије премијер, али се сагласио када је Легија рекао да се спрема хапшење свих нас, да се уводи специјални тужилац и да се ради на расветљавању убиства Ивана Стамболића. Мени је познато да је Човић знао за тај план јер ми је Спасојевић у стану у Улици војводе Степе то рекао, били су присутни Милош и Александар Симовић. То је било између првог и 10. фебруара 2003. године – почео је Миленковић.

Он је укратко описао први план убиства премијера, када је у фебруару ишао на Копаоник. Судија Ната Месаровић питала га је да ли је Спасојевић планирао још некога да убије.

– Да, хтео је да се убије Чедомир Јовановић, али Легија није пристао на то. Било је организовано да се постави експлозивна направа код моста на путу за Бановце, где је Јовановић становао. После је Душан наредио да се изнајми стан преко пута хотела „Хајат” и да се убије снајпером кад долази да се шиша. Знали смо да се Чедомир Јовановић шиша у „Хајату” – причао је Багзи, додајући да је на мети био и Горан Свилановић.

Говорио је течно, опуштено, тек повремено правећи паузе да попије воду.

Оптужени Бранислав Безаревић, бивши радник БИА из обезбеђења зграде владе, како каже Багзи, пристао је да за 50.000 евра достави „земунском клану” податке о кретању премијера. Тако настаје други план о атентату, код „Београдске арене”, у то време познате као хала „Лимес”. Миленковић каже да је Спасојевић ангажовао све истакнуте чланове клана за налажење одговарајуће локације, да би премијерово возило могли да гађају „зољом”.

– Сви излазимо на аутопут, Душан, Миле Луковић, Легија, Звездан Јовановић, Жељко Тојага, Милош и Александар Симовић, Душан Крсмановић, Влада Милисављевић, Милан Јуришић и ја. Требало је да ја камионом успорим колону, па да Звездан и Тојага испале по две „зоље”, уз подршку Луковића и Сретка Калинића из аутоматског оружја. Сутрадан у осам сати сви се налазимо на паркингу код „Сава центра”. Возио сам мали камион према аеродрому, левом траком. После минут стиже колона, у ретровизору видим да се брзо крећу. Кочио сам мотором да не би видели „штоп светла”. Када сам схватио да ће ме ударити, уплашио сам се и померио удесно – каже Миленковић, описујући догађај од 21. фебруара 2003. године.

Последње возило из колоне га зауставља. Прилази му Миладин Веруовић, брат Милана Веруовића, шефа премијеровог обезбеђења. Пита га да ли је нормалан и да ли хоће да убије премијера. Затим га овлаш претреса и наређује му да седне у његово возило.

– То и није био претрес. Имао сам код себе 11.000 евра које није нашао и мобилне телефоне са картицама, као и број Безаревића. Док сам седео у тим колима успео сам да прогутам папирић са бројем таблица премијеровог аутомобила. Када је по мене дошла саобраћајна полиција, прешао сам у камион да га окренем на другу страну. Тада сам картице бацио кроз прозор. У саобраћајној полицији су ми рекли да сам направио царински прекршај – причао је сведок сарадник.

По подне га пуштају. Пет минута стоји на улици, када неки полицајац дотрчава за њим и каже му да мора да се врати. Двојица полицајаца воде га у градски СУП и у колима га питају да ли познаје Легију и Спасојевића. Ту га преузимају инспектори Одељења за убиства. Појављују се и нека двојица из БИА, питају га за Улемека и Спасојевића, а он све пориче и прича како је купио камион у Бубањ потоку. У канцеларији види Пажина, који му намигује, због чега се осећао опуштено.

– Инспектор Поповић је рекао да је све у реду, али да треба да идем на полиграф. Нисам пристао. Пажин нам је говорио да никад нико не иде на полиграф, јер нико то не може да прође. Имао сам осећај да су били збуњени, јер нису схватали шта сам покушао са оним малим камионом – рекао је Багзи, додајући да су га због сумњивих папира на крају осумњичили за крађу камиона.

Сутрадан га пуштају из затвора, а испред га сачекује Зоран Вукојевић Вук. Одлазе у стан у Улици војводе Степе, где су били Звездан, Спасојевић и Луковић. Душан му је рекао да је све средио, да се не секира, да је он „држава у држави”. На судијино питање да ли зна како је Спасојевић све средио, Багзи је казао:

– Он је рекао да је био у контакту са Пажином и да је преко Вука био у контакту са том женом која ради у Четвртом општинском суду. Звездан је саветовао да ја више не будем укључен у припреме за убиство премијера – тврди Миленковић.

Безаревић им јавља да ће премијер морати да дође у владу на посао и тако настаје трећи план за атентат снајпером. Налазе канцеларију у Улици адмирала Гепрата.

– Тог 12. марта око 13 часова Спасојевић пали телевизор и каже: „Е, да видимо шта смо урадили”. Заједно гледамо снимак. Од Зорана Јањушевића и он и ја смо мислили да је то премијер који уноси неког повређеног. Душан виче: „Ја слушам оног пијаног Звездана, знаш кад ћемо сад да га убијемо? Никад!” Аца и Нино су после причали да је Звездан пуцао два пута и да је одмах бацио пушку њима и побегао, па нису стигли да запале просторију – каже Багзи.

После неколико дана скривања по становима у Београду, Спасојевић, Луковић и Миленковић долазе у Мељак, где су им храну доносили ујак Милета Луковића и његов сестрић.

– Једне вечери, сестрић се није појавио са храном. Душан зове са фиксног телефона, јавља се ујак и каже да је погрешан број. Схватамо да нам је полиција на трагу. Пакујемо се и излазимо кроз прозор, прво Кум, па Душан, па ја. Чујемо: „Стој, полиција”. Ја бежим десет метара ка огради, прескачем је и бежим, не заустављам се. После 30 секунди чујем рафале и појединачне пуцње. Трчим даље све до пута. Видим како пристиже много полицијских возила и хитна помоћ. Лежао сам у неком јарку, свуда је било полиције. Један је стајао два метра од мене и чак је вршио нужду. Мислио сам да ће да ме види. После два, три сата устао сам из јарка. Ишао сам мочварама, њивама. Нашао сам неку викендицу у којој сам остао до сутрадан увече. Затим одлазим аутобусом до Београда и до Сурчина, својој кући. Током акције „Сабља” крио сам се у кампу код Сурчина, где ми је супруга носила храну, а затим сам са лажним пасошем отишао у Грчку – рекао је Миленковић. Додао је да је само Спасојевић у Мељаку имао оружје, пиштољ „берету”.

Његова супруга ангажује адвоката Биљану Кајганић. У телефонским разговорима Биљана Кајганић му прича да нема доказа, али да Љубиша Буха и неки Босанци хоће да га убију, да ће она да организује са Легијом и његовим адвокатом Слободаном Миливојевићем да неки људи дођу по њега и пребаце га у Београд. У међувремену ангажује новог адвоката Николу Гавриловића. Затим се предаје полицији у Солуну.

– Требало је да причам за Чеду и Бебу и како је Ђинђић са мном „радио дрогу”, а да је премијера убио Нинослав Константиновић. Ту изјаву спремају Миливојевић и Легија, зато сам поменуо бабе, жабе и крокодиле. Схватам да могу да бирам да будем осуђен на 40 година, или да будем сведок сарадник– причао је Миленковић.

– Разлог за убиство је био страх од хапшења. Нису имали никог у тој влади. Циљ је био хаос у држави, да се влада сруши и да се доведе Шешељ на власт. Они су Шешељу причали да је Ђинђић издајник и убеђивали су га да не иде у Хаг, али их он није слушао. Рекао им је да успут убију и Гашу Кнежевића, јер га је отерао са факултета. Спасојевић није имао контакте са Човићем. Легија је имао контакте са мајком Аце Булића, а она је била добра са Човићем. Легија никад није рекао да је Човић на нашој страни, Спасојевић нам је рекао да је Легија направио договор са Човићем – казао је Багзи.

У дугом сведочењу Миленковић је изјавио да је Чедомир Јовановић 2001. године тражио да се убије Средоје Шљукић. И ту информацију чуо је од Спасојевића, који је тада рекао да прво треба да види који је разлог. Он је објаснио да су Јовановић и Спасојевић били блиски до протеста ЈСО-а 2001. године.

– Како ви знате да је Шешељ био упознат? – питала га је судија.

– Ја сам остајао у колима кад је Спасојевић ишао код њега. Да је био упознат чуо сам од новинара Градише Катића. Он је рекао да Штрумф пита за министра. То је била шифра за Шешеља и схватио сам да се распитује за Кнежевића. Кад је отишао у Хаг, Шешељ је оставио везу за нас. Рекао је да је то Драган Тодоровић, јер су Томислав Николић и Александар Вучић сувише меки – рекао је Багзи.

Миленковић каже да су у Шилерову, поред Чедомира Јовановића, долазили и Милан Сарајлић, бивши заменик републичког тужиоца, Миленко Цвијовић, судија Окружног суда, и судија Панчевски.

--------------------------------------------------------------------------

Поклони

– Спасојевић је поклањао кола, новац, сатове, станове... Доктору Рисовићу је дао „голфа”, а доктору Лончару стан. Тај Лончар је учествовао у убиству Божовића. Божовић је преживео атентат, па је Спасојевић рекао Рисовићу да то заврши. На крају је то урадио Лончар, убризгао му је неку инјекцију у инфузију. Долазили су у Шилерову Цеца Ражнатовић, Аца Лукас, Џеј. Цеци је дао милион евра за неки клуб – рекао је Багзи, не прецизирајући о којим се особама ради.

„Све је под контролом”

Багзи је описао и сусрет између покојног Влајка Стојиљковића, бившег министра полиције, и Легије:

– Легија је говорио да се Стојиљковићу увек обраћао са „Хајл, Хитлер”. Рекао је да га је министар једном питао ко то убија по Београду, мислећи на догађаје из 2000. године. Легија му је рекао да је све под контролом јер он то ради.

Оружје

– Мене је 6. октобра 2000. године звао Љубиша Буха да дођем у Скупштину града да натоварим 50, 60 „калашњикова”, „зоље”, снајпере и муницију. То оружје су он и Чедомир Јовановић узели из ОУП-а Стари град. Ја сам то оружје пребацио код Бухе у Котобању, а после сам све науљио, ставио у сандук и закопао. Онда сам 2002. године то оружје пребацио код Зорана Повића. Чедомир је рекао да обавезно обришемо серијске бројеве на оружју, ако га будемо користили за убиства и отмице – рекао је Багзи.

Доротеа Чарнић
[објављено: 24.11.2006.] Politika

Darker

Други дан сведочења Дејана Миленковића
Багзи: Код Цеце по алиби
Атентат на Ђинђића је „политичко убиство“. –Земунски клан планирао напад на америчку амбасаду у Београду

Дејан Миленковић Багзи поновио је и јуче пред Специјалним судом да су Небојша Човић и Војислав Шешељ знали за план о атентату на Зорана Ђинђића. Он је истакао да се то убиство разликовало од свих других које је починио „земунски клан” зато што је било политичко. – Веровао сам и тврдим да су Шешељ и Човић знали. Знам да је Миле Луковић Кум питао Душана Спасојевића после атентата зашто Човић не реагује. То је стварно био њихов разговор. Тада се видела само немоћ – рекао је Багзи. „Земунски клан”, према причи Миленковића, планирао је и убиство Миољуба Виторовића, заменика тужиоца за ратне злочине, у време док је у Четвртом општинском тужилаштву радио на случају отмице бизнисмена Мирослава Мишковића.

– Душан је отишао код њега и нудио му паре. Виторовић је казао да њега то не интересује и показао коверат са својом платом. Спасојевић је говорио: „Он је луд, иде бициклом на посао” и испланирао је да га убије, али да то не буде класично убиство, већ да га украденим колима оборимо док вози бицикл – причао је Миленковић.

Он је јуче пет сати одговарао на питања чланова судског већа, тужиоца Јована Пријића и заступника оштећених. Овог пута у црном оделу и белој кошуљи, Багзи је деловао још опуштеније и сигурније него прекјуче.

– Чедомир Јовановић је 2001. године тражио да се убије Средоје Шљукић, то нам је рекао Спасојевић. Тек 2002. године Спасојевић је чуо од Улемека да се Шљука чује са Цунером и да Буха хоће да их придобије. Тада је наредио да се Шљука убије – рекао је Миленковић.

– Да ли су вас, после догађаја на аутопуту, судија и тужилац било шта питали о могућности атентата на премијера – питала је Багзија судија Ната Месаровић.

– Питала ме је само судија, тужилац није. Ја сам лагао да сам случајно наишао – одговорио је.

– Каква личност је био Душан Спасојевић – било је једно од наредних питања.

– Он је био болесник, који је патио да буде неко и нешто. Говорио је „Еј, сањао сам неког криминалца, тај ће да ојача за две, три године, ја ћу њега да убијем” – казао је Миленковић.

– Можете ли да опишете себе – наставила је са питањима судија Радмила Драгичевић-Дичић.

– Мислио сам да се све што лети једе. Мене је Душан слао да преносим поруке јер ови остали, Милош и Влада Будала, нису знали да причају. Њихов речник је био „Еј, брате, значи разумеш” – одговорио је сведок.

Наредно питање односило се на период док је био у екстрадиционом притвору у Грчкој.

– Мој тадашњи адвокат Биљана Кајганић ми је рекла да причам како сам се налазио са Марком Кљајевићем и његовим братом Гораном. Ја не познајем ни Марка, ни Горана. Биљана је хтела да дође у Грчку, да ме камером сниме како за умешаност у атентат оптужујем Чеду и Бебу – испричао је Дејан Миленковић.

– Због заштите ауторитета суда и правосуђа, детаљно нам објасните околности под којима су судије које сте поменули имале контакте са кланом – наставила је судија Месаровић.

– Рекао сам за Милана Сарајлића и Миленка Цвијовића. Цвијовић је тражио паре на зајам, рекао је да је то за дете. Још неке судије су помињане зато што су судиле неке предмете – рекао је Багзи.

Прво питање тужиоца Пријића било је да ли је „земунски клан” расправљао о хашким оптуженицима.

– О Хагу су причали Звездану Јовановићу да би га лакше убедили. Душан му је рекао да ће Чуме да иде у Хаг да сведочи против Легије – одговорио је Миленковић.

На питање тужиоца он је описао атмосферу у стану у којем је боравио са Спасојевићем и Сашом Пејаковићем на дан атентата.

– Он и ја смо сами седели у кухињи, а Пејаковић у дневној соби. Он ништа није знао. Када је дошао Миле Луковић, оптужио је Звездана да му је украо неки вредан сат. Стално је причао о том сату – док је на телевизији објављивана потерница за свима нама, он је само о сату говорио. На крају га је Душан опсовао због сата, али је он наставио да прича о томе – рекао је Миленковић.

Тужиоца су занимали и односи између супруга чланова „земунског клана”, па је Багзи рекао да су једни другима ишли на славе и дечије рођендане.

– Кад сам се ја предао, супруге Милоша и Александра Симовића су звале моју жену, али она није хтела да се види са њима. Онда је моју жену звала Легијина жена Александра Ивановић и поручила ми да пазим шта причам јер имам децу – рекао је Багзи.

Затим је испричао још један детаљ у вези са хапшењем припадника клана у Паризу, 2001. године, где су боравили са лажним пасошима:

– Баш сам тада причао са Кумом Луковићем телефоном. Одједном, он ми каже: „Нешто ми је сумњиво, око нас је пуно полиције”. Онда смо причали још два, три минута, па ми је опет рекао: „Готово је, све нас хапсе”. Одмах сам звао Легију. Онда је он звао неког из специјалних јединица Француске.

Адвоката Божу Прелевића, заступника Милана Веруовића, занимало је како је Спасојевић припремао алиби за догађај код „Београдске арене”.

– Покушавао је Цецу Ражнатовић да убеди. Ишли смо он, Кум и ја код стадиона „Обилић” да се они нађу. Питао је њу да ли, ако му нешто затреба наредних дана, може да каже да је био са њом. Није јој рекао ни шта, ни кад. После нам је рекао: „Цецили је рекла да нема проблема”. То би био алиби само за њега – објаснио је Багзи.

Причајући о неким лекарима Ургентног центра који су, по потреби, били задужени да докрајче жртве клана, Багзи је рекао да је лекар те болнице Ђорђе Бајец претучен по наредби Душана Спасојевића, због тога што није био у добрим односима за доктором Рисовићем.

Судија Месаровић саопштила је да ће бити отказана трећестепена седница Врховног суда Србије, поводом жалби Улемека на пресуду у случају „Стамболић”, заказана за понедељак, 27. новембар. За тај дан заказала је наставак сведочења Миленковића, када се очекује да одбрана почне са питањима.

----------------------------------------------------------

О протесту ЈСО-а

Према речима Миленковића, Спасојевић је казао: „Е, ово нам треба”, када је на телевизији видео да је тадашњи председник СРЈ Војислав Коштуница рекао за побуну ЈСО-а да је то миран протест и да и „доктори протестују у белим униформама”.

– Припадници „земунског клана” су резултат побуне дочекали као велику победу Улемека – рекао је Багзи.

Сведок је навео да је ишао у Кулу у базу ЈСО-а, где је добио отворен коверат са папиром на којем је писало: „Ако мислиш да се ово заврши мирно, дођи у Кулу”, са потписом „Берета Ф92”.

Он је навео да је тај коверат однео Спасојевићу у Шилерову улицу и да је намера била да се то преда премијеру Ђинђићу. Сведок сарадник је навео да је Спасојевић телефоном, за који му је Улемек рекао да се прислушкује, звао вођу „ветерничког клана” Ненада Опачића и рекао му да побуну ЈСО-а само Коштуница може да смири.

-----------------------------------------------------------

Враџбине у Шилеровој

Тужилац Пријић питао је Багзија да ли је у кућу у Шилеровој улици долазио Душко Маричић Гумар, бивши командант ЈСО-а.

– Да, долазио је. Њему су доводили неког врача, да му ради неке враџбине и да га масира – кратко је казао Багзи.

– Да ли је Улемек спавао некада у Шилеровој – питао је тужилац.

– Само два пута. Једном кад је био пијан и други пут кад се посвађао са женом – одговорио је Багзи.

Смрт у суду

Жарко Арсић, стар 72 године, преминуо је јуче у ходнику Специјалног суда, док је трајало суђење за убиство премијера.

Њему је изненада позлило док је седео у судници, недалеко од Улемекове супруге Александре Ивановић и њеног обезбеђења. Видевши да човеку није добро, неколико момака изнело га је из суднице и положило на под. Александра Ивановић, припадници њеног обезбеђења и судске страже су око 20 минута на све начине покушавали да спасу живот човеку потпуно црном у лицу, који није давао знаке живота.

Хитна помоћ која је стигла, како сазнајемо, после четвртог позива, покушала је реанимацију Арсића, али је убрзо констатована смрт.

Тело преминулог човека остало је неколико сати у ходнику испред суднице, док није дошла екипа полиције која је обавила увиђај. Како сазнајемо, Арсић је редовно долазио сам на суђења и седео у простору за публику.

Доротеа Чарнић

Улемек код Михајловића на роштиљу

Миленковић је рекао да је Спасојевић захтевао да и тадашњи министар унутрашњих послова Душан Михајловић буде смењен, али да је Улемек рекао да је Михајловић „добар човек” и да је крајем 2001. био „на роштиљу код Михајловића у викендици”.

Рекао је и да су припадници земунског криминалног клана резултат побуне дочекали као „велику победу Улемека”, јер им је Милорад Брацановић достављао садржаје прислушкиваних телефонских разговора и важне информације из Државне безбедности, а њему су могли и да предложе кога да прислушкује. (Бета)

Реаговања на сведочење Дејана Миленковића

Политичка позадина

Сведочење Дејана Миленковића Багзија је, према мишљењу представника коалиције окупљене око Либерално демократске странке, потврдило оптужницу и отворило питање политичке позадине убиства премијера Зорана Ђинђића. Према речима Жарка Кораћа, бившег потпредседника Владе Србије, Багзи је сведочио о људима који из позадине вуку конце.

– Багзи није поменуо никога из садашње власти, за разлику од Зорана Вукојевића Вука, чије је сведочење било затворено за јавност, а потом је убијен. То „упада у очи” и сматрамо да то није случајно. Подсетићу, Вукојевић је говорио о људима који су сада на врло високим политичким функцијама – рекао је Кораћ, затраживши информацију о томе да ли се и у чему разликују Багзијев првобитни и садашњи исказ.

Багзијева теза да је Ђинђић убијен да би на власт дошли радикали је, према мишљењу Владана Батића, бившег министра правде, на „климавим ногама”.

– То је апсурдно, јер је СРС тада имао само 23 посланика и могао је да дође на власт само ако би још неко у томе учествовао. Можда онај ко је на дан Ђинђићевог убиства предлагао формирање концентрационе владе и ко је највише профитирао после атентата. То су они који су данас на власти – каже Батић.

Ненад Милић, бивши заменик министра унутрашњих послова, рекао је да је најважније што је сведок сарадник потврдио оптужницу према којој је мета „земунског клана” био и Чедомир Јовановић.

О Човићу

Премда је било индиција да је Небојша Човић био у контакту са „земунским кланом” против њега, према речима Ненада Милића, никада није подигнута кривична пријава јер није било доказа.

– Сећам се да је Човић помињао хапшење Жељка Митровића и Богољуба Карића – рекао је Батић, додајући да нико од чланова Ђинђићевог кабинета не може да оптужи Небојшу Човића да је нешто знао о атентату.

Н. Радичевић

СРС: Лажно и прорачунато

Српска радикална странка оценила је јуче да је сведочење Дејана Миленковића Багзија лажно и срачунато на наношење политичке штете радикалима пред предстојеће парламентарне изборе.
Српска радикална странка оптужила је власт у Србији да је припремила Миленковићево сведочење и да је натерала заштићеног сведока да за све у Србији оптужи свог највећег политичког противника - радикале.

СПО: Савез са злочиначком машинеријом

Српски покрет обнове саопштио је јуче да исказ заштићеног сведока Дејана Миленковића Багзија представља својеврсну оптужницу против свих који су 5. октобра 2000. године склопили савез са „злочиначком машинеријом Милошев

Darker

©e¹eljeva knjiga "Laufer mi javlja" se dosta pominje... Taj Laufer je iz Zemunskog klana, samo se pretpostavlja da je Du¹an Sopasojeviæ...
©e¹elj je uvek bio upoznat sa svim relevantnim politièkim de¹avanjima, meni je samo ¾ao ¹to on trune u Hagu, ovde bi imao i te kako ¹ta da ka¾e... Da je pri odlasku naredio ubistvo ga¹e Kne¾eviæa, preptostavljam da je èista glupost - kontam da je to rekao onako vi¹e iz zezanja, ako je uop¹te rekao...
E sad, politièka pozadina ubistva je jo¹ uvek nejasna, ali je, barem meni, politièka pozadina suðenja potpuno jasna...
DSS - u jedino ovo svedoèenje ide poptuno u prilog, a donekle i DS-u. DSS JEDINI nikad nije imao veze sa mafijom! DSS, sa druge strane predstavlja jedinu demokratsku opciju koja se oslanja na nacionalnost i seljake. Ne¹to kao HDZ u Hrvatskoj. Dakle, sa jeden strane imamo ©e¹elja - ubicu, sa druge strane Èedu narkomana i mafija¹a, mi smo zamena za PSS, Kariæu neæemo dozvoliti da se vrati - eto nama jo¹ jedne pobede na izborima!! Imamo jo¹ manje od dvca meseca da ubedimo sve seljake i sve graðane da glasaju za nas...
Mada, onaj bradati je poku¹ao pred predsednièke izbore da na tu foru izblati DS i nabedi ih da su sami ubili Ðinðiæa, pa su ispu¹ili onako, svetski, ne vidim za¹to bi sada bili uspe¹niji???

Ovaj post mo¾e da ide i u Svedoèenje Bagzija i u Izbore, ali neka ga ovde, jer se pominje ovo isto i u insajderu...

Bred

Svedok saradnik Dejan Milenkoviæ Bagzi juèe je prilikom suoèavanja sa optu¾enima za ubistvo Zorana Ðinðiæa, direktno optu¾io Zvezdana Jovanoviæa da je ubio premijera.

SUOÈAVANJE - Na pitanje Jovanoviæa o pu¹ci iz koje je ubijen premijer, Milenkoviæ je odgovorio: "Vi ste pucali na premijera".

Jovanoviæ je Bagziju rekao da dobro zna da je "sve la¾".

- Oko Gepratove i svega toga, to je apsolutna la¾, deèko. Da sam ja bio tamo, ne bi pro¹ao ni D¾ord¾ Bu¹ sa svojim obezbeðenjem, a kamoli premijer sa svojim momèiæima - poruèio je Jovanoviæ.

Milenkoviæ je odgovorio Jovanoviæu da je "èist pred bogom".

- Ti si obièna ki¹na glista i nemoj da pominje¹ boga, bednièe jedan. Uskoro æe¹ morati da se sretne¹, da se suoèi¹ sa istinom - i ti i tvoj za¹titnik - rekao je Jovanoviæ.

Milenkoviæ je optu¾io Ljubi¹u Buhu Èumeta, drugog svedoka saradnika, za nekoliko ubistava.

- Znam da je Buha ubio Zorana Petroviæa u Surèinu - rekao je Milenkoviæ, odgovarajuæi na pitanja Milorada Ulemeka Legije.

Legija je Bagziju kazao da je postao "prostitutka tu¾ila¹tva" i da je svoju "prièicu nauèio napamet".

- Reæi æu vam jednu stvar: bez obzira kako se ovo zavr¹ilo ja æu pre da odle¾im 40 godina kao èastan èovek nego ¹to bih proveo i jedan dan na va¹oj ljigavoj slobodi - rekao je Legija, gledajuæi Bagzija u oèi.

Inaèe, Aleksandar Simoviæ, optu¾en za uèe¹æe u ubistvu premijera Ðinðiæa, izjavio je juèe u Specijalnom sudu da ne mo¾e da se izjasni o optu¾nici. Simoviæ, koji je juèe prvi put izveden pred sudsko Veæe, rekao je da jo¹ nije stigao da proèita optu¾nicu. Predsedavajuæi sudija Nata Mesareviæ navela je da æe Simoviæ dobiti vreme za pripremu odbrane i zakazala je nastavak glavnog pretresa za 14. decembar. ||||

Zemunci po Hrvatskoj jure Vladu Budalu?
HAP©ENJE U Zadru je uhap¹en dr¾avljanin Srbije T.F, navodno blizak zemunskom klanu, pod sumnjom da je spremao teroristièki akt. Veèernji list pi¹e da je uz njega uhap¹en i N.V. iz Srba. List navodi da je meta napada trebalo da bude Vladimir Milosavljeviæ - Budala, èlan zemunskog klana u bekstvu. Navodno je eksploziv koji je pronaðen kod jednog od uhap¹enih, trebalo da bude podmetnut pod Milisavljeviæev automobil na trajektu na liniji Zadar-Ankona.

Svedok: Ceo dr¾avni vrh èuvao Mladiæa
LEGALNO Nekada¹nji potpukovnik VJ Srboljub Nikoliæ izjavio je na suðenju optu¾enima za pomaganje Ratku Mladiæu, da je Mladiæev boravak u vojnim objektima do maja 2002. bio legalan, i da je za to znalo najmanje 500 stare¹ina vojske i organa vlasti. On je rekao da su za to znali Vojislav Ko¹tunica, Aco Tomiæ, Neboj¹a Pavkoviæ, Du¹an Mihajloviæ, Neboj¹a Èoviæ, Momèilo Peri¹iæ i Zoran Ðinðiæ, koji je preko Peri¹iæa posredno pregovarao o Mladiæevoj predaji.

24sata

hulio_salinas

znas sta?
sve sto si napisao je logicki i zdravorazumski prihvatljivo! i u potpunosti se slazem. Ali ne mogu biti apsolutno siguran... Jer cim to neko moze logicki da poveze, verovatno je namerno tako izrezirano... Sve sto se desava nije slucajno i sigurno resenje problema ne mozemo MI shvatiti.. To mogu samo oni koji pisu scenario i oni koji kuvaju corbu... Verujem u sivu eminenciju... I u Srbiji...

hulio_salinas

ajooj majko mila... pa ovde se ne zna ko vise laze... ccc... plasim se da nikada necemo saznati pravu istinu...

Kada sam pre nekog vremena (godinu ili malo vise) cuo da ce Bagzi otkriti tajne ubistva, ponadao sam se da ce se sve razresiti kao na filmu... ali ta moja nezrela misao je odbacena, jer se jednostavno ne mo ze sve znati... ubistvo nekog iz vlasti mora imati potporu u stranci zrtve, u drzavnom vrhu i naravno u inostranstvu... ne moze jedna nacija da ubije nekog svog iz cista mira... neko van grane diktira tempo...

Darker

Pa malo mi nije sluèajno da u isto vreme ulaze Velja i Palma u Koaliciju sa DSS-om, a istovremeno Bagzi optu¾uje radikale (i Èedu po defoltu). Mislim, radikali i Palma i Velja pucaju na isto glasaèko telo? Vulgarno, prizemno, nacionalistièki obojeno...

hulio_salinas

ma sve je to ok... delim tvoje misljenje...
ali ipak dozu sumnje... suvise je ocigledno... suvise narodu na dohvat ruke... to mora da je malo vise mixovano i malo vise zacinjeno...
ne znam... samo pretpostavljam...

Darker

Pazi, sve je moguæe, ali ako uzme¹ u obzir DA ÆE DS OD TOG ISTOG PAMETNOG NARODA dobiti 2% vi¹e, SAMO ZATO ©TO SU PRVI NA LISTI, onda se ipak zapita¹...

Bred

Quote from: hulio_salinas on 29-11-2006, 15:16:37
ajooj majko mila... pa ovde se ne zna ko vise laze... ccc... plasim se da nikada necemo saznati pravu istinu...

:] :wink:

evo ga transkript http://www.b92.net/info/emisije/insajder.php

hulio_salinas

da... da... u pravu si toootalno..
ma zapitas se ti u svakom slucaju... tako je doslo vreme da nikome ne smes verovati, jer ces biti ovca... zato je najbolje da se klonis tih gadosti i da pustis druge da ginu iza nisana snajperiste...

Darker

Do¹lo je do manjeg preturanja postova, zbog spajanja tema, ali skapiraæete na ¹ta se koji odnosi:-)