Komtrejd ula¾e u region

Started by Korisnicko Ime, 10-12-2006, 17:55:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Beograd -- Komtrejd æe investirati vi¹e od 100 miliona evra u pro¹irenje poslovanja u regionu u naredne dve godine, ka¾e Veselin Jevrosimoviæ.

Predsednik srpske informatièke kompanije je rekao da Komtrejd veæ posluje u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a pre ne¹to vi¹e od mesec dana otvorio je firmu i u Albaniji i planira da sledeæe godine pro¹iri poslovanje na Rumuniju i Ukrajinu, kupovinom informatièkih kompanija.

Nova faza poslovanja, kazao je Jevrosimoviæ, poèela je u januaru 2006, otvaranjem tehnolo¹kog centra u Beogradu, vrednog oko 12 miliona evra, u novembru je otvoren centar u Sarajevu, a plan je da centar u Hrvatskoj, povr¹ine oko 10.000 kvadratnih metara, bude zavr¹en do kraja 2007.

Komtrejd je, kako je rekao, trenutno najbr¾e rastuæa kompanija u Srbiji, i u 2005. je imao prihod od oko sedam milijardi dinara uz rast od 45 odsto, a i ove godine æe prihod porasti oko 45 procenata, na vi¹e od 10 milijardi dinara. "Planiran rast prihoda grupe Komtrejd u 2007. je izmeðu 30 i 40 odsto", istakao je Jevrosimoviæ.

On je rekao da Komtrejd zauzima oko 30 odsto informatièkog tr¾i¹ta Srbije, koje je vredno oko 300 miliona evra i oko 10 odsto na IT-tr¾i¹tu jugoisitoène Evrope, èija je vrednost procenjena na oko 1,5 milijardi evra.

Balkan, smatra Jevrosimoviæ, ima veliki potencijal za razvoj tr¾i¹ta informacionih tehnologija, a najveæi rast se oèekuje se u Albaniji. "U toj zemlju bi vrednost tr¾i¹ta sa ovogodi¹njih 70 miliona u 2007. trebalo da skoèi na oko 200 miliona evra", rekao je Jevrosimoviæ i dodao da je Komtrejd prva firma iz Srbije koja je tamo otvorila kancelariju.

Izvor B92

Bred

pereca

A Comtrade-ovi racunari su SUPER!
Ja ga imam i stvarno vredi svaku paru.

Korisnicko Ime

E, sad pitanje je da li vredi bas svaku paru ili malkice precenjen. U svakom slucaju, pre neki dan sam imao prilike da sredjujem jedan comtrade-ov racunar i vise nego prijatno sam se iznenadio kada sam ga otvorio. Takvu pedanteriju nikada nisam video.

pereca

Ne verujem da je precenjen.
Gomilu para sam ranije bacala na servise racunara koji su sklapani ko zna gde.
Ako ne platis na mostu - platis na cupriji.
Tako da mu to dodje na isto, samo sto se sa CT-om ne nerviram jer radi savrseno.

Bred

Quote from: Korisnicko Ime on 12-12-2006, 12:52:20
E, sad pitanje je da li vredi bas svaku paru ili malkice precenjen. U svakom slucaju, pre neki dan sam imao prilike da sredjujem jedan comtrade-ov racunar i vise nego prijatno sam se iznenadio kada sam ga otvorio. Takvu pedanteriju nikada nisam video.
npr? malo pojasni? :)

Korisnicko Ime

Evo zasto je precenjen... Konkretno, racunar koji sam sredjivao.
Ne znam tacno oznaku ali u pitanju je gotovo najjaca gamer konfiguracija, kupljena pre recimo godinu dana. Super je konf, ali moje primedbe su: 512 mb ram-a stavljena dva modula, graficka je radeonka second edition (no good), procesor je sempron (no good). Tj, zasto je no good - za te pare mogao je da se kupi athlon procesor, mogla je da se kupi mnogo bolja graficka itd. Mozda sitnicarim ali...

Bred

zasto je athlon procesor bolji od semprona?

Vampire 666

bez davanja struchnih objasnjenja....sempron je osakaceni athlon (kao sto je nekad bi duron)...najociglednije je u kolicini L2 cash memorije, koje athlon ima uglavnom duplo vishe nego sempron(sto opet varira od modela do modela)...

p.s. brand rachunar uvek koshta vishe od racunara koji bi za te pare sklopili sami, to je chinjenica...samo sto je malo lepse napakovan (subjektivan kategorija, meni je najlepsi komp koji sam sklepam)...

p.s.s. smeshno je nazivati gamer konfiguraciju koja ima SE grafichku, sempron procesor i 512 rama...

Korisnicko Ime

Vampire 666

to samo govori o kredibilitetu te kompanije...