Borilacki sportovi

Started by hulio_salinas, 25-01-2007, 11:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Povratak Vitalija Klièka
24/01/2007 | Izvor: eurosport



Nekada¹nji svetski ¹ampion u te¹koj kategoriji Vitali Klièko je odluèio da se vrati boksu.

Klièko se 2005. godine zbog problema sa kolenom povukao iz boksa, uoèi meèa sa izazivaèem Hasimom Ramanom. Posle povrede morao je na operaciju, èime se znatno odu¾io njegov povratak u ring. U te¹koj kategoriji bio je prvak sveta u WBA i WBC verziji.

Boksovao je u 37 meèeva, od kojih je èak 34 zavr¹io nokautom, ¹to je najbolji procenat (92%), nijedan od aktivnih  boksera nije ni blizu tom skoru, a zabele¾io je i dva poraza.

Prema WBC pravilima ukrajinski bokser ima pravo da povrati naslov najboljeg boksera planete zbog toga ¹to titulu nije izgubio u ringu

Roben

Svetski ¹ampion pod srpskom zastavom!

Ukrajinski bokser Aleksander Dimitrenko odluèio je da se ubuduæe bori pod zastavom Srbije! Za¹to? Zato ¹to mu se svidja Srbija i ¾eli da pomogne da je svet vidi u lep¹em svetlu!

"Hoæu da proslavim Srbiju! Prosto mi je neverovatno da zemlja koja ima toliko talentovane dece i sjajnih sportista nikada nije imala profesionalnog prvaka sveta u boksu u nekoj od najcenjenijih verzija.
Hoæu da se borim za lep¹u sliku o Srbiji! Ova divna zemlja i narod su to zaslu¾ili", izjavio je Dimitrenko za list "Sport".

Razlog njegove vezanosti za Srbiju je i izabranica njegovog srca Vanja Dobriæ, prelepa devojka iz Nove Varo¹i koju je Rus iz Ukrajine upoznao u Nemaèkoj.

"Sa Vanjom sam i do¹ao u Novu Varo¹ pre nekoliko godina. Od tada traje moja ljubav prema Srbiji. U okviru priprema za svaki meè kondicione pripreme obavljam u tom kraju, posebno na Zlataru gde su izvanredni uslovi, i stvarno se oseæam kao kod kuæe", ka¾e Dimitrenko.

Sjajni superte¹ka¹ je svih 26 profesionalnih meèeva re¹io u svoju korist (16 nokautom), a èlan je, po braæi Klièko nadaleko poznatog nemaèkog kluba Univerzum. Pod zastavom Rusije 200. godine postao je svetski juniorski ¹ampion, godinu dana kasnije postao je prvak Rusije. Trenutno je prvi na listi EBU, drugi na listi izazivaèa u VBO verziji, sedmi na VBC listi i deveti u VBA.

Ukrajinac je po rodjenju, za sada Rus po nacionalnosti, a Srbin po opredeljenju.

Ljubav prema Vanji nije jedini razlog ¹to ¾eli da postane Srbin. "Dosta mi je vi¹e lo¹e slike o Srbiji, koja je stalno prisutna u medijima. ®elim da to promenim. Ne mogu da shvatim da Srbija nema vrhunske boksere, a da na primer Hrvatska koja ima manje stanovnika, ima odliène rezultate. Tu sam da sve to promenim".

U Srbiji neæe, medjutim, saradjivati ni sa jednim bokserskim funkcionerom: "Razoèaran sam onim ¹to sam video na priprema reprezentacije za SP u SAD. Ljudi moji, oni se spremaju u Ko¹utnjaku, a da nemaju ni ring. Pod je propao, sala je oronula kao da je bilo bombardovanje. To je bruka, skandal! Zato neæu da saradjujem ni sa jednim èelnikom srpskog bokserskog saveza".

(MONDO)