Nike & iPod

Started by Korisnicko Ime, 22-12-2006, 10:54:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Ako volite da d¾ogirate, trèite ili samo ¹etate, onda imam pravu stvar za vas. Ako pak ne volite a pratite tehnologiju nastavite sa èitanjem i mo¾da æete i vi poèeti sa redovnim d¾ogingom. Nike i Apple su se udru¾ili i na tr¾i¹te izbacili proizvod od kojeg zastaje dah.


Kada trèite postavljate sebi pitanja: koliko sam pretrèao, koliko brzo trèim, da li sam umoran ili mi je samo dosadno. Sada imamo pomoænika i to ne jednog nego dva. Predlo¾en naèin kori¹æenja Nike + IPod sport kit-a je da odete u Nike i kupite jedan od modela koji podr¾ava Nike+ tehnologiju. ©ta to u stvari znaèi? Sve Nike+ patike ispod ulo¹ka leve patike imaju prazan prostor od oko 3x3cm gde se stavlja senzor koji æe pratiti va¹e trèanje. U sluèaju da odaberete Air Zoom Moire model mo¾ete i dizajnirati patiku na svoj naèin. Sada kada ste re¹ili problem sa obuæom, vreme je za tehnologiju. U Nike-u treba ostaviti jos $30 za minijaturni wireless oda¹iljaè koji æe komunicirati sa va¹im IPod Nanom i slati mu razne informacije o va¹em ve¾banju. Platiti patike $110 i jos $30 ekstra i nije malo. Ako nemate ni Nano onda cifra raste. Ali saèekajte! Nisam ni poèeo da vam prièam dobre stvari.

Lièni motivator

Najveæi problem kod trèanja je motivacija. Nemate sa kim da trèite a takmièarski ste duh. U razlièitoj ste formi u poreðenju sa va¹im prijateljima pa vam ni to ne godi. A mo¾da ste i lenji pa vam je posle 15 minuta veæ svega dosta. Re¹enje za sve ove probleme le¾i u nastavku! Kada trèite sa Nike+ tehnologijom imate liènog motivatora uz sebe. Va¹ IPod æe vas konstanto obave¹tavati o progresu va¹eg treninga. Prijatan mu¹ki ili ¾enski glas æe vas automatski obavestiti kada proðe, na primer, 5 minuta ili vam ostane jo¹ samo 100 metara do kraja planiranog d¾oginga. Na pritisak select dugmeta na va¹em IPod-u æete dobiti taèno vreme koliko ste trèali, brzinu i preðenu distancu. Kako je Ipod èedo moderne tehnologije, on se mo¾e i lagano programirati. Postoji i opcija power song gde pritiskom na dugme odmah poèinje pesma koju ste ranije oznaèili kao takvu i daje vam ekstra motivaciju. Dalja pode¹avanja mogu ukljuèiti i samopodsmevanje ukoliko trèite ispod odreðenog tempa ili pohvalu ako trèite izuzetno brzo.

A za one takmièarskog duha...

A za vas i nas koji smo takmièarski nastrojeni, Nike je napravio sajt na koji mo¾ete ubaciti podatke sa IPod-a i videti ¹ta ste sve postigli u odreðenom vremenskom periodu. Na podacima se vidi tempo, vreme koje ste proveli trèeæi, du¾ina koju ste pretrèali. Takoðe se vidi i kada ste koristili opciju power song i kako je ona uticala na va¹ tempo. Mo¾ete sebi zadati ciljeve i konstantno pratiti koliko ste daleko od istih. A mo¾ete pozvati i prijatelje sa svih strana sveta da se prikljuèe va¹oj grupi i organizovati neku vrstu takmièenja. Trèanje vi¹e nikada neæe biti isto!

Sve u svemu, odlièna pomoæ po ne ba¹ maloj ceni, pogotovo ako treba da priu¹tite sebi i nov IPod. Dolazi zima pa mo¾ete u svakom sluèaju naæi izgovor za¹to niste iza¹li na kej ili na neki teren da trèite. Ali nemojte zabu¹avati jer proleæe samo ¹to nije tu.

Autor: Branko Santo
B92

hulio_salinas

Hm... naizgled nepotrebno, ali mnogo mi se svidja ovo za motivaciju... Uzmes svoju sliku, malo   :box, pa mars na trcanje...   :run

:K