A kako posle praznika? - Dijeta ;)

Started by hulio_salinas, 05-01-2007, 08:10:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Ua praznièno gojenje!
Izvor: Krstarica.com



Sezona razlièitih praznika i slavlja je s jedne strane super, jer vam omoguæava da èe¹æe u¾ivate u dru¹tvu dragih osoba. Manje zgodno je ¹to to u¾ivanje kasnije mo¾ete plaæati nerviranjem zbog vi¹ka kilograma - zato, evo nekih trikova da taj manje lepi deo izbegnete.

Jedan od dobrih trikova jeste da konsumirate vi¹e voæa; kad ste kod kuæe, nije lo¹a ideja da umesto slatki¹a, svaki put kad po¾elite ne¹to slatko, pojedete neku voæku. Tako æete, èak i bez fizièke aktivnosti, zadr¾ati istu telesnu te¾inu ili i izgubiti nekoliko kilograma (provereno u praksi) - naravno, ako ne pojedete pet kilograma voæa dnevno.

Pre nego ¹to odete na proslavu, nije lo¹e da pojedete belanca od dva skuvana jajeta ili parèe nemasnog sira - ovaj visokoproteinski "obroèiæ" æe vas spreèiti da se kasnije u toku veèeri prejedete. Dobra je ideja i da, ako je moguæe, svoj obrok na proslavi poènete salatom (tri ¹olje povræa, dve ka¹ike nemasnog sira, malo nemasnog preliva za salatu). Tako æete se u dovoljnoj meri zasititi da neæete biti u stanju da navalite na te¹ku hranu.

Problemi s nadimanjem stomaka? U tom sluèaju, unosite ¹to vi¹e vode (osam èa¹a dnevno), dosta vodenastog voæa i povræa, a izbegavajte so, gazirane napitke, belo bra¹no, masnoæe i gume za ¾vakanje bez ¹eæera.

Jo¹ jedan dobar trik da spreèite sebe da na slavlju svaki èas ne¹to grickate jeste da uposlite ruke - u jednoj ruci dr¾ite pismo ta¹nu, a u drugoj èa¹u s piæem. Kad smo kod piæa: kao prvo piæe uzmite vodu (po¹to je jedna èa¹a u pitanju, mo¾e i gazirana) s limunom. Posle toga, èak i kad budete uzimali alkoholna piæa, piæete ih sporije jer neæete biti ¾edni.

Onih veèeri kad ostajete kod kuæe, a zbog razlièitih slavlja ste se veæ navikli na veæe kolièine hrane i na jedenje do kasno u noæ, èim veèerate, operite zube. Ukus paste za zube u ustima podseæaæe vas sve do odlaska na spavanje da ste za taj dan zavr¹ili s jelom.



A kako posle praznika? - Dijeta
Izvor: Krstarica.com



A posle praznika na red dolazi dijeta, naravno! Evo nekoliko brzih trikova za mr¹avljenje.

Pijte hladnu vodu. Ona ubrzava razmenu materija i poveæava potro¹nju kalorija. Popijte minimum osam èa¹a hladne vode na dan. Ako se budete pridr¾avali samo ovog trika, za godinu dana mo¾ete da izgubite i do èetiri kilograma.

Jedite vi¹e ribe. Ribu bogatu mastima, sardinu, pastrmku ili losos, u toku dijete jedite tri puta nedeljno. Ove ribe aktiviraju sagorevanje masti.

Probajte kokosovo ulje. Ono sadr¾i retke masnoæe koje odlaze direktno u jetru i sagorevaju. Za razgradnju kokosovog ulja telu treba vi¹e energije, pa se za njega mo¾e reæi da je namirnica od koje se mr¹avi.

Kofein topi kilograme. ©olja kafe bez ¹eæera i mleka ima nula kalorija, a kada je pijete, dodatno poveæavate sagorevanje kalorija za 15%.

Intenzivnije ve¾bajte. Dijeta æe uz sport imati vi¹e efekta. Sport, meðutim, mo¾e da pomogne pri dr¾anju dijete samo ako pojaèate tempo ve¾banja i skratite vreme ve¾banja.

Zaljutite hranu. Ljute paprièice sadr¾e sastojak kapsacin, koji poveæava sagorevanje kalorija. Zato svakog dana u obrok dodajte malo ljute paprièice.

Jedite vi¹e belanèevina. Za varenje se koristi 10% ukupnog broja kalorija koje svakodnevno unesete. Za belanèevine iz mesa, ribe ili mleènih proizvoda telu je potrebno 25% ukupnog broja kalorija.

Vi¹e spavajte. Kada organizam oseti nedostatak sna, on aktivira hormon za buðenje apetita. Dovoljno spavanja, sedam sati, bez ometanja, ¹titi vas od napada gladi.

Odobrovoljite se. Ljudi koji su nezadovoljni svojim izgledom pose¾u za nezdravom hranom. Samo osoba koja je zadovoljna sobom zna koja je hrana za nju dobra.

Merite se svakog dana. Kada isprobate sve ove trikove i nakon izvesnog vremena ustanovite da ste izgubili koji kilogram, nemojte da se opu¹tate. Vi mo¾da neæete primetiti da ste se ugojili, ali vaga hoæe. Merite se uvek ujutru, a ako vaga poka¾e vi¹e kilograma, tog dana jedite samo povræe.
      

Darker

Uraaaaaa, praznièno gojenje!!! reèe dete iz Etiopije...

stef


vladimir


stef

 Mislim da smo o tome pisali u temi seksom do zdravlja. :K :K :K

Smrda

vala...tebi samo 1 u glavi....
ccccc....