Oèi iz spavaæe sobe

Started by hulio_salinas, 13-01-2007, 18:00:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

"Oci spavace sobe"
Izvor: Krstarica



U sve veæem broju tekstova o mu¹ko-¾enskim odnosima èesto se pojavljuju termini iz "leksikona zavoðenja", ali, na¾alost, èesto bez odgovarajuæeg obja¹njenja za one manje upuæene. Jedan od takvih termina jeste i "bedroom eyes", ili, u slobodnom prevodu, "oèi iz spavaæe sobe".

Ovaj termin, danas u op¹toj upotrebi, zapravo prilikom prvog pojavljivanja nikakve veze sa seksom nije imao. Upotrebio ga je jedan britanski pesnik da bi opisao tup pogled jednog od likova u svom delu, otprilike, pogled inteligentan koliko i pogled èoveka koji se tek probudio. Ni¹ta pohvalno ni zavodnièki, slo¾iæete se.

Kasnije, meðutim, termin "bedroom eyes" dobija drugaèije znaèenje, koje ima i danas. Radi se, naime, o zavodljivom ¾enskom pogledu koji su na filmskom platnu prve upotrebile Marlen Ditrih i Rita Hejvort. Kako taj pogled izgleda?

Radi se o senzualnom pogledu pri kojem su kapci poluotvoreni, oèi blago podignute, brada spu¹tena. Ovakav pogled sugeri¹e izvesnu dozu potèinjenosti, èemu nije nemoguæe dati seksualnu konotaciju. Oèi poluotvorene na ovakav naèin deluju sanjivo, ¹to mo¾e biti privlaèno. Ukupan utisak koji ovaj pogled ostavlja, barem na neke, jeste da ste napola budni, napola jo¹ uvek sanjivi, ali ste uprkos toj sanjivosti i te kako svesni ¹ta je ono ¹to ¾elite, a to je seks.

Naravno, pre nego ¹to ovakav pogled uvrstite u svoj repertoar "zavodnièkog oru¾ja", bilo bi dobro da ga pred ogledalom uve¾bate, da ne biste do¹li u situaciju da jednostavno izgledate sme¹no. Ovakav pogled æe doprineti va¹em seksi izgledu samo ako se vi oseæate seksi dok ga izvodite - ako vam je neprijatno i oseæate se posramljeno, delovaæete nespretno.

I jo¹ ne¹to: pre nego ¹to ovakav pogled upotrebite za "pecanje", uverite se da onaj koga ¾elite da "upecate" stvarno "pada" na takav pogled (recimo, odgledajte nekoliko starih filmova s njim i poku¹ajte da saznate da li mu, u principu, Marlen Ditrih i Rita Hejvort izgledaju seksi). Samo na takve mu¹karce æe "bedroom eyes" imati efekta, ostali æe pomisliti da vam ne¹to nije u redu sa oèima.