"Telekom Slovenije" ¾eli "Eunet"?

Started by Korisnicko Ime, 23-01-2007, 09:48:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

"Telekom Slovenije" je u ozbiljnim pregovorima za preuzimanje srpskog Internet provajdera "Eunet".

Slovenaèki Telekom èeka i na prodaju udela u operaterima Serbia Broadbend, Beotel i Yubc, tvrde neslu¾beni izvori. O ulasku na tr¾i¹te Srbije u Telekomu Slovenije ka¾u da planove jo¹ nisu formalizovali.

"Moguæih lokalnih preduzeæa koja bi bila zanimljiva za preuzimanje ili vlasnièko povezivanje je ceo niz", ka¾u u Telekomu Slovenije.

Tr¾i¹te Interneta u Srbiji je nekonsolidovano, a veæina manjih ponuðaèa usluga infrastrukturno je vezana za "Telekom Srbije".

Eunet je najugledniji ponuðaè internet usluga u Srbiji, ima vi¹e od 80.000 korisnika i vredi oko 40 miliona evra, ali nema vlastitu mre¾u, veæ se koristi infrastrukturom Telekoma Srbije.

Infrastrukturno je najnezavisniji Serbia Broadbend, a tender za dokapitalizaciju te kompanije, vrednije od 100 miliona evra, biæe u maju.

SBB ima oko 260.000 pretplatnika u trideset gradova. Deonice Telekoma Slovenije juèe su porasle 2 odsto i iznose 336,6 evra.

"Telekom Slovenije" je sa preduzeæem "Sinfonika" iz Ljubljane preuzeo banjaluèku firmu "Blic.net" po ceni od 390.000 evra

Izvor B92