Mafija vrbuje studente racunarstva

Started by Korisnicko Ime, 11-01-2007, 13:04:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Sefovi organizovanog kriminala su prihvatili novu taktiku "u stilu KGB-a", kojom vrbuju studente racunarskih fakulteta kako bi ovi za njih obavljali financijske malverzacije na internetu. Kriminalci dr¾e "na oku" fakultete, kompjuterske klubove i forume na internetu kako bi prona¹li odgovarajuce kandidate za svoje "prljave poslove", upozoreno je iz McAfee-a, poznate firme koja se bavi sigurno¹cu interneta.

Neke mafija¹ke grupe cak placaju kompjuterske kurseve svojim talentovanijim clanovima pre nego sto ih zaposle u finansijskim i kompjuterskim firmama, najcesce kao "spavace". "Industrija" internetskih malverzacija, koja ukljucuje pranje novca, kradje zamenom identiteta i karticne prevare, po nekim procenama vredi i vi¹e milijardi dolara, i unosnija je cak i od trgovine drogom.

Taktika kriminalnih grupa nalikuje taktici kojom su se slu¾ili agenti KGB-a koji za vreme tzv. "hladnog rata" svoje ¹pijune vrbovali na Univerzitetima i vodecim Institutima, smatraju u McAfee.-u, i dodaju kako se od podmicivanja do ucene sredstva ne biraju

101.com (http://www.1o1.com/)

hulio_salinas

Pazite se - mozda je jedan medju forumasima...   O0

Bred