"Koka-Kola" ulazi na tr¾i¹te napitaka na bazi kafe

Started by Bred, 28-03-2008, 16:24:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug |

Amerièka kompanija "Koka-Kola" je utvrdila detalje u vezi svog zajednièkog preduzeæa s italijanskom firmom "Ilikafe" za proizvodnju gotove kafe (RTD), u nastojanju da dalje pro¹iri svoj asortiman negaziranih marki.

Kompanija æe u saradnji s grèkom punionicom "Koka-Kola helenik" (KKH) raditi na realizaciji sporazuma, u okviru kojeg æe u poèetku proizvoditi i plasirati tri marke napitaka na bazi kafe.
"Koka-Kola" je poput sve veæeg broja proizvoðaèa bezalkoholnih napitaka, èiji su tro¹kovi za sirovine u porastu a prodaja sve manja zbog brige potro¹aèa za zdravlje, odluèila da pro¹iri svoju proizvodnju na hranljive proizvode, kao i one koji imaju veæu dodatu vrednost.

Zajednièko preduzeæe "Ilko kofi interne¹enel" , koje æe poèeti s radom iduæeg meseca, snabdevaæe u poèetku 10 evropskih tr¾i¹ta kompanije KKH, ukljuèujuæi Austriju, Hrvatsku i Grèku, objavljeno je na Internet sajtu beveragedaily.com.
"Koka-Kola" je ukazala da je tr¾i¹te RTD kafe, iskljuèujuæi Japan, poraslo 10,1 odsto u poslednjih pet godina, na 16 milijardi dolara, a isti trend rasta se oèekuje i u buduænosti.
Oèekuje se da se tr¾i¹te zajednickog preduzeæa do kraja ove i tokom naredne godine pro¹iri na èitavu mre¾u KKH ¹irom Evrope, Azije, Severne Amerike i pacifièkog regiona.

"Koka-Kola" nije jedini proizvoðaè bezalkoholnih napitaka koji je u¹ao u segment napitaka na bazi kafe. "Pepsiko", u saradnji s meðunarodnim lancem prodavnica kafe "Starbaks", radi na lansiranju fla¹irane verzije gotove kafe "frapuæino" na tr¾i¹tima Kine i SAD.

blic