„Web glasaè” poma¾e biraèima koji ne znaju za koga da glasaju

Started by Bred, 09-01-2007, 08:42:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

UPITNIK - Na sajtu nevladine organizacije „Inicijativa mladih za ljudska prava" postavljen je upitnik „Web glasaè" sa 30 najznaèajnijih politièkih, socijalnih i ekonomskih pitanja. Odgovorima na njih neodluèni biraèi u Srbiji mogu da utvrde koja im je politièka opcija najbli¾a uoèi parlamentarnih izbora 21. januara.

Na pitanja se, ba¹ kao i u Skup¹tini, mo¾e glasati za, protiv i neutralno, a postoji i opcija „preskoèi pitanje". Neodluèni glasaè tako mo¾e da iznese svoje mi¹ljenje o smanjenju PDV-a, o polo¾aju Srpske pravoslavne crkve u odnosu na druge verske zajednice, o tome gde treba suditi Mladiæu, o statusu Kosova, o monarhiji, o zloèinima srpske vojske, o homoseksualnim brakovima, o pravima ¾ena i manjina i ostalim manje ili vi¹e ¹kakljivim pitanjima.

Kada na pitanja odgovori ili ih preskoèi, „Web glasaè" izraèuna koja je izborna lista najbli¾a neodluènom biraèu. Klikom na logo stranke „pobednice", ali i ostalih, moguæ je uvid u podudarnost stavova neodluènog glasaèa i izabrane politièke opcije za svako pojedinaèno pitanje.
bdb ||||

24sata

mikele

 :hm :hm :hm Zanimljivo.Evo i web adrese sajta na kojem se nalazi web glasac http://www.yi.org.yu/Srpski/index.php
Ja sam sada isprobao ovaj Web glasac i mogu vam reci da nije los,ima 30 pitanja i to su uglavnom najbitnije teme.Meni je izbacio ocekivane rezultate,najdalji sam od Cede i G17+,a najblizi DS-u i SPO,ali nece SPO videti mog glasa,nikada  :K :K

Darker

Postavila je Dukica ovaj sajt u temi Izbori...
Ne znam, je l' ima tu radikala?:-) Ja ih ne¹to nisam ni naslutio...

Bred

si siguran D? Proveri ako je bas isti sajt, onda spoji teme.