Постпразничне дијете - обична глупост

Started by Darker, 06-01-2007, 17:59:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Против токсина
Тело се бори само

Постпразничне дијете обична су глупост, најновији је став стручњака

Чишћење организма или примена неких дијета после божићних и новогодишњих празника, губитак су времена и новца, сматрају британски стручњаци.

Они верују да многа средства и додаци који се за то користе немају никакав учинак, односно да се организам природним путем решава нагомиланих токсина, који настају током празника.

Дакле, они тврде да се природа побринула да наш организам функционише попут најсавршеније машине која из себе избацује оно што сматра сувишним и зато се стручњаци после недавно спроведених истраживања питају зашто се људи одлучују на дијете и чишћење организма.

Према најновијим студијама, нема никаквог доказа који би потврдио да се организам после одређеног времена не би сам опоравио или решио вишка токсина, после било каквог претеривања у јелу и пићу.

Познати британски нутриционисти сматрају да употреба већине таблета, природних сокова, чајева или других опробаних и проверених рецепата из арсенала наших бака, који се могу купити у апотекама или продавницама здраве хране, и наводно су веома делотворни за чишћење организма, нису научно утемељена. С друге стране, стручњаци из Британског удружења здраве исхране сматрају да су рекламирање разних дијета и кампање чишћења организма маркетиншки митови који из џепова појединаца извлаче милионе.

Ова група британских експерата уверена је да наш организам функционише тако што се хвата у коштац са штетним састојцима који му не одговарају и једноставно их сам од себе избацује. Додају да све што је нашем организму потребно, јесу чиста вода, свеж ваздух и довољна количина квалитетног сна.
Са овим закључцима слажу се и амерички стручњаци који такође тврде да се тело против токсина бори природним начинима.
И. Ш.
[објављено: 06.01.2007.] Politika

Al-Jasmina