Skinhedsi u Ni¹u napali mirovne aktiviste

Started by Roben, 12-05-2007, 18:15:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Skinhedsi u Ni¹u napali mirovne aktiviste

Grupa skinhedsa napala je u petak uveèe u Ni¹u uèesnike manifestacije Mirovni karavan, i jedna osoba je zadobila te¹ke telesne povrede, saop¹tila je nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

U saop¹tenju se navodi da su te noæi oko 00.30 sati, na ¾urku koja je odr¾ana u Ni¹u, i na kojoj su prisustvovali uèesnici Mirovnog karavana, upala èetiri skinhedsa, koji su verbalno vredjali goste i gadjali ih staklenim fla¹ama, tako da je jedan gost zadobio te¹ke povrede glave.

Nakon ovog napada policija je izvr¹ila uvidjaj i odmah potom napustila mesto dogadjaja, ali su se po odlasku policije napadaèi ponovo vratili, ovoga puta znatno brojniji i napali goste Mirovnog karavana izazvav¹i op¹tu tuèu.

Desetak gostiju je lak¹e povredjeno a jedan od napadaèa zavr¹io je u Klinièkom centru. Policija je po drugi put izvr¹ila uvidjaj i odmah nakon uvidjaja oti¹la, navodi se u saop¹tenju Inicijative mladih za ljudska prava.

Nakon napada, sedmoro uèesnika i uèesnica Mirovnog karavana zadr¾ano je u ni¹kom SUP-u do pet sati ujutru, a pritom je policija najavila moguænost podizanja kriviènih prijava protiv njih.

®urke, uliène akcije i kulturni dogadjaji u Ni¹u 11. i 12. maja 2007. deo su Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje biv¹e Jugoslavije i koji okuplja mlade iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Ni¹u.

Ova nevladina organizacija tra¾i od policije da hitno reaguje i za¹titi uèesnike manifestacije Mirovni karavan i da identifikuje i krivièno goni sve napadaèe.

Policija se jo¹ nije zvanièno oglasila povodom brutalnog napada skinhedsa.

(Beta)