Privedena 24 posle derbija

Started by Bred, 06-10-2008, 13:47:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Beograd -- Beogradska policija privela je sinoæ 24 osobe zbog naru¹avanja javnog reda i mira na utakmici Crvena zvezda - Partizan.

Kako je saop¹teno, vi¹e osoba je pred poèetak utakmice kamenicama i "drugim sredstvima" napalo pripadnike ®andarmerije u Ulici Ljutice Bogdana, u Beogradu, pri èemu su lak¹e povreðeni pet policajaca i jedan civil. U sukobima navijaèa pre, za vreme i posle utakmice povreðene su tri osobe i o¹teæena su dva autobusa.

Policija je navela i da je od 24 privedene osobe, nakon konsultacija sa tu¾iocem, u pritvoru zadr¾ano devet osoba zbog uèinjenih kriviènih dela, a èetiri osobe zbog prekr¹aja.

Ova vest novinara nedeljnika Vreme Milo¹a Vasiæa nije iznenadila. On smatra da je jedini naèin da se izaðe na kraj sa huliganima na ulici dono¹enje rigoroznih zakona.

“Kod nas vi¹e nema utakmica malog rizika, kod nas su sve utakmice velikog bezbednosnog rizika. O tome treba prièati sa ¾andarmima i policajcima, koji o tome znaju bolje od nas, jer trpe na svojoj ko¾i“, ka¾e Vasiæ.

Jedini naèin da se iz toga izaðe to je britanski naèin, da se izaðe na kraj s tim. Dakle, sistematsko snimanje, sistematsko privoðenje, poo¹travanje zakona , pa nek sede ¹est meseci u Padinskoj Skeli, pa nek razmi¹ljaju o smislu ¾ivota i tim stvarima“, smatra on.

Osim neophodnih zakona, Vasiæ smatra da i uprave fudbalskih klubova moraju vi¹e pa¾nje da posvete tome ko su danas fudbalski navijaèi.

Adonis_Vernalis

Narode, ali i Fudbal, cak i Fudbal (namerno sam tu imenicu napisao velikim slovom), samo je sport. Ako prihvatimo da je to tacno, onda sledi da se dzabe glupiramo, kao i Englezi, kao i svi ostali, oko toga. Ima i precih problema od toga da li je jedan Crnac za gusu uvatio drugog Crnca, i da li je to u redu, ili nije.

Od pre nekoliko meseci, kada se fudbala uzivo uzelim, odem u Pavlis i odgledam, na ledini, derbi Juznobanatske lige (ako to sranje jos uvek postoji). Dodju ljudi s posla, rasteraju guske sa ledine, i 90 minuta pimplaju loptu, a ja stojim zderem kokice i gledam. Kad se fuca zavrsi, a ja odem kuci i spavam.

Nisam se kladio ni na FK Ovaj, niti na FK Onaj. Samo sam gledao lepu utakmicu. I zazalio sto ja nisam obuo kopacke, pa u 55' kroz noge golmanu nisam proterao loptu, onako kako samo ja umem.

J*bale ih pare. Fudbal je samo igra. Lopta je jos uvek okrugla. Misici su misici, sportista je sportista. A vanzemaljci su vanzemaljci.

Vec skoro 20 godina fudbal na TV ne gledam. Zasto? Jer ne zelim Koridi i Gladijatorskom festivalu da prisustvujem. Tudja smrt, ili krv, uopste me ne interesuju. Ne mora niko nikome nogu slomiti, da bih Ja bio zadovoljan.

A vi se, ako hocete, slobodno kladite. Mene to ne interesuje.