Jeftini letovi sa ni¹kog aerodroma?

Started by Korisnicko Ime, 21-02-2007, 15:15:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Ni¹ -- Direktor ni¹kog aerodroma "Konstantin Veliki" Radosav Radojkoviæ ka¾e da kontaktira sa pojedinim niskobud¾etnim kompanijama.

"Jat ervejz ukinuo je letove za Beè i ©tutgart i trenutno sa ni¹kog aerodroma dva puta nedeljno imamo letove samo do Ciriha. Mi imamo kontakte sa pojedinim 'lou kost' kompanijama, ali praksa nas uèi da ih ne imenujemo, po¹to se de¹avalo da one budu skrenute na neke druge aerodrome ili budu upozorene da od toga nema ni¹ta", rekao je Radojkoviæ.

Prema njegovim reèima, Jat do sada nije pokazivao spremnost da dozvoli niskobud¾etnim kompanijama da lete sa ni¹kog aerodroma, veæ da je nacionalna kompanija jasno pokazivala svoj interes samo da bude pitana oko davanja dozvola drugim kompanijama koje su pokazale interesovanje da lete iz Ni¹a.

Radojkoviæ je potvrdio da su poèetkom nedelje poèeli razgovori èelnika "Konstantina Velikog" sa predstavnicima Jata o njihovim planovima vezanim za ni¹ki aerodrom, po¹to je dosada¹nje pona¹anje nacionalne kompanije negativno uticalo na poslovanje ni¹kog aerodroma.

Jedan od èelnika Jat ervejza, koji je ¾eleo da ostane anoniman, rekao je agenciji FoNet da nema saznanja da je bilo koja niskobud¾etna kompanija zainteresovana za letove sa ni¹kog aerodroma.

On je objasnio da su letovi do Beèa i ©tutgarta ukinuti zato ¹to je bilo malo putnika, tako da su ti letovi bili nerentabilni.

"Nema dovoljno putnika. Te destinacije, meðutim, jo¹ nisu skinute sa na¹eg programa. ©to se tièe letova za Tivat, trebalo bi da u Ni¹u postoji baza, odnosno avion i posada, kao i ekipa koja bi odr¾avala avion", objasnio je sagovornik agencije.

Izvor B92

mikele

Па у праву је човек.Ко ће да путује из Ниша? :hm :hm :hm
Баш ме занима.А чим нема путника,нема ни летова,сасвим логично не?

darusaz

Напротив. Највећи део "гастоса" је управо из региона јужне Србије. И када погледаш да путовање аутопутем Београд-Ниш или возом на истој релацији траје дуже него лет од било којег европског града до Ниша, летови се исплате. А друга је ствар што су људи необавештени, што Јат нема вољу да разради линије и што нико није сигуран да ли ће бити летова за Ниш или не, па се и они који би извршили резервацију, предомисле да не би ризиковали и лете за Београд.

Лоу кост и Србија? Не скоро. Чуди ме да су Немцима дозволили уопште, а ево ускоро ће наводно и Норвежани да полете. Влада РС чува Јат, и не даје дозволе лоу костерима, јер њихов улазак би Јат увео у стечај. 100%

mikele

Знам ја за наше гастосе,али њима је увек слађе да се дрндају колима и да уштеде који еуро па онда када дођу овде све широко и бахато. :wall: :wall: :wall: И плус се возају добрим колицима,па набијају комплексе сиротињи рају у селу :wall: :wall: :wall:
Они ти не долазе авионом, 100%

darusaz

Veruj mi to je sve redje. Od pocetka raspada Yuge, vecina Rentakar agencija u EU ne dozvoljava voznju kolima u Srbiju. A nekada im je bilo milina da uzmu najnoviji model Merzedes-a pa da se dovezu u selo. Tablice su nemacke, ko ih pita dal' su nji'ova ili od Rentakara. A imas i dosta nasih ljudi sa fakultetskim diplomama, oni se zasigurno ne bi truckali kolima.