Fudbalsko prvenstvo za sve¹tenike

Started by Korisnicko Ime, 23-02-2007, 14:57:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Fudbalsko prvenstvo za sve¹tenike

Dve najveæe religije u Italiji, katolièanstvo i fudbal, udru¾iæe se na prvom internacionalnom fudbalskom ¹ampionatu na kome æe uèestvovati iskljuèivo katolièki sve¹tenici.

U Vatikanu poèinje Klerikus (Clericus) kup, prvo fudbalsko prvenstvo najmanje dr¾ave sveta u kojem æe uèestvovati 16 timova sastavljenih iskljuèivo od katolièkih sve¹tenika i studenata teologije iz vi¹e od 50 zemalja.

Prva utakmica biæe odigrana u subotu, 25. februara 2007. godine, a 16 ekipa podeljeno je u dve grupe. Prvi prvak Vatikana u fudbalu biæe poznat u junu, kada bi trebalo da se odigra finale.

“®elimo da podignemo svest meðu sada¹njim i buduæim voðama parohija i crkvenih zajednica o znaèaju sporta i njegovoj obrazovnoj vrednosti. Sve¹tenik koji æe rado zaigrati fudbal sa decom je najbolja promocija sporta unutar crkve”, izjavio je Edio Konstantini (Edio Constantini), predsednik organizacije Italian Sports Centre koja stoji iza turnira.

Najvi¹e ¹ansi da se okiti ¹ampionskom titulom ima ekipa Gregorijanskog univerziteta u kojoj igraju iskljuèivo Brazilci.

Sve utakmice biæe igrane na terenu sa ve¹taèkom travom koji se nalazi pored crkve Svetog Petra.

Poluvreme æe umesto 45 trajati 30 minuta, a sudije æe umesto ¾utih, koristiti plave kartone koji podrazumevaju iskljuèenja na pet minuta.

“Ne iskljuèujem moguænost da æe Vatikan u buduænosti uspeti da stvori vrednu ekipu koja æe moæi da igra na istom nivou kao fudbalski klubovi Roma, Inter i Samdorija”, dodao je Konstantini.

Izvor B92

AquArius

E svasta,
ovo za Clericus.

Znam da je moj cale redovno pikao fudbal sa popovima iz crkve,
na nekom poljancetu. Milina Bozija  :happy:

Ali me iznenadjuju i ta nova pravila u vidu "plavih" kartona ili skracenja poluvremena.

nasty girl

U subotu poèinje borba za fudbalskog ¹ampiona Vatikana

Ovog vikenda u Vatikanu poèinje Klerikus Kup, prvo fudbalsko prvenstvo u Vatikanu na kome æe nastupiti 16 timova sastavljenih od katolièkih sve¹tenika i studenata teologije iz vi¹e od 50 zemalja, javlja ANSA.

Prvenstvo Vatikana poèinje u subotu, 16 timova je podeljeno u dve grupe, a prvak æe biti poznat u junu.

Prema ANSI najvi¹e ¹ansi za naslov ima tim Gregorijanskog univerziteta, u kojoj igraju iskljuèivo Brazilci.

Utakmice æe se igrati na terenu sa ve¹taèkom travom, u blizini crkve Svetog Petra, poluvremena æe trajati 30 umesto 45 minuta, a sudije æe upotrebljavati i plavi karton, koji predstavlja kaznu od 5 minuta.

Slu¾beni izvori u Vatikanu navode da zasad ne razmi¹ljaju o stvaranju nacionalne reprezentacije i ukljuèenju u meðunarodna takmièenja.

Vecernji List