Grci pevali anti-albanske pesme, a Albanci spalili grcku zastavu

Started by darusaz, 06-03-2007, 08:55:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz

Више десетина Албанаца спалило је грчку заставу пошто су грчки војници певали антиалбанске песме. Албанска телевизија емитовала је снимке на којима грчки војници певају антиалбанске песме, преносе данас медији у Тирани. „Не можемо да останемо индиферентни и да прихватимо те увреде”, рекла је Криста Зиу, учесница протеста организованог у месту Фијери, 80 километара од Тиране. Протест је уследио пошто су албански медији током викенда емитовали снимак на ком грчки војници током вежби певају „правићемо конопце с цревима Албанаца”. Албански министар одбране тражио је од грчких власти „осуду скандалозног акта” који је у „супротности са евроатлантским духом и вредностима”, изјавио је заменик министра одбране Петрит Карабина. „Убеђени смо да су антиалбанске песме које су грчки војници певали током вежби неприхватљиве и скандалозне за све земље чланице и партнере НАТО”, додао је он.

Како је најављено, албански парламент би ускоро требало да се изјасни о спорном видео-снимку који може да се види на интернет-сајту грчке војске.

Грчко министарство одбране осудило је понашање својих војника који су на вежби певали антиалбанске песме, а што је изазвало протесте у Тирани.

„Отворено осуђујемо такве феномене чију аутентичност испитујемо. Бескорисно је рећи да такви потези, ако су се догодили, не одговарају осећањима грчког народа према суседној пријатељској земљи”, изјавио је портпарол грчког министарства Стефанос Гикас.

Он је истакао да грчка војска „изванредно” сарађује с албанским снагама у оквиру сарадње двеју земаља. „Сви знају да конкретно подржавамо улазак Албаније у евроатлантске структуре”, додао је портпарол. (Бета)

---------
ова фраза народа са тзв. "западног Балкана" ме сваки пут тако слатко насмеје евроатлантски дух и вредности. :K :lol2: puc
А Грци и Албанци - прва љубав заборава нема. ;)  .blah.