Fragmenti portugalske arhitekture

Started by Korisnicko Ime, 21-05-2007, 10:24:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Od 1. do 14. juna u Superspace galeriji (Beton hala, Karaðorðeva 2) biæe otvorena izlo¾ba fotografija Slobodana Ba¹iæa pod nazivom "Fragmenti portugalske arhitekture".

Ova izlo¾ba fotografija velikih formata je autorski pogled Slobodana Ba¹iæa na modernu arhitekturu Portugala krajem XX veka.

Slobodan Ba¹iæ je diplomirao produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Fotografijom poèinje da se bavi tokom studija kada je bira kao izborni predmet. Ubrzo kreæe da saraðuje sa arhitektama, doprinoseæi vizuelnom predstavljanju njihovih kreacija.

Devedesetih godina pro¹log veka odlazi u ©paniju, a ubrzo nakon toga i u Portugal, gde ostaje skoro deset godina. U Lisabonu je vodio poznati studio Media Imagem èija je specijalnost bila fotografija arhitekture i dizajn za arhitekturu. U vreme njegovog boravka arhitektura Portugala je do¾ivljavala pravu ekspanziju, ¹to je pru¾ilo mnoge moguænosti njegovom fotografskom radu.

Radio je fotografije za najbolje portugalske arhitekte kao ¹to su Siza Vieira, Mario Sua Kay, Nuno i Jose Mateus, Joao Paciencia, Carilho da Graca, Teresa Castro, Jesus Noivo, Bruno Soares, kao i za neka svetska imena poput Santiaga Calatrave i Petera Chermayeffa.

Saraðivao je sa èasopisima Bauwelt, Costruire, Architecti, Portuguese Review i Visao. Njegovi radovi su deo brojnih knjiga i publikacija o portugalskoj arhitekturi devedesetih godina, naroèito u vreme svetske izlo¾be EXPO ’98 u Lisabonu.

B92

3OPAH


ivilija

Mislim d vredi narocito pred odlayak u Portugal