Protestna ¹etnja studenata

Started by Roben, 27-03-2007, 22:07:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Protestna ¹etnja studenata

Nekoliko stotina studenata Filolo¹kog fakulteta i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u utorak uveèe je izrazilo nezadovoljstvo visinom ¹kolarina protestnom ¹etnjom centralnim beogradskim ulicama.

Studenti su u ¹etnju krenuli sa Platoa kod Filozofskog fakulteta i i¹li ulicom Srpskih vladara do Slavije, zatim Nemanjinom, Kneza Milo¹a, a potom su se vratili do platoa, nakon èega su se razi¹li.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Dole ¹kolarine" i uzvikivali "Nemamo da platimo". Dok su prolazili pored Skup¹tine Srbije, Vlade Srbije i Ministarstva prosvete i sporta oni su uzvikivali "Lopovi" i "Ua".

Studenti tra¾e smanjenje ¹kolarina i ostalih naknada na fakultetu za 50 odsto, jasno utvrdjivanje kriterijuma za odredjivanje visine ¹kolarina, kao i da se svim studentima koji su tokom studiranja stekli 300 ESPB bodova (Evropski sistem prenosa bodova) dodeli zvanje "master".

Oni tra¾e i da se svim studentima koji ispune uslov omoguæi da narednu godine studija upi¹u kao bud¾etski studenti, kao i da u narednu ¹kolsku godinu prenesu dva ispita iz prethodne godine.

Skup je obezbedjivala policija i pro¹ao je bez incidenata.

(Beta)

vladimir

Kako reèe jedna na¹a profesorka:"Sirotinja ne sme sebi da dopusti da bude lenja..." :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Bred

sirotinja ne treba ni da zivi... steta sto nam svima nisu roditelji rokfeleri ili profesori na fakultetu... :wall: