Prvo srpsko dete posetilo glavnog ruskog Deda Mraza

Started by nasty girl, 11-04-2007, 08:48:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

©estogodi¹nji Marko Petkoviæ iz Beograda, pobednik novogodi¹nje nagradne igre organizovane u Ruskom domu, prvo je srpsko dete koje je posetilo glavnog ruskog Deda Mraza u rezidenciji u Velikom Ustjugu, na severu Rusije, odakle se pre dva dana vratio prepun utisaka.

Sedmodnevno putovanje koje je, prema utisku Markovih roditelja Mirka i Evice, lièilo na bajku, organizovao je Ruski dom, u saradnji s 'Moskovskim oblasnim teatrom junih zritelja', beogradskom kompanijom 'Montavija' i ruskom ambasadom u Beogradu.

S kartom novogodi¹nje pozori¹ne predstave, Marko je izvukao sedmodevno putovanje za dvoje koje je obuhvatalo boravak u Moskvi i Velikom Ustjugu. Marku i tati pridru¾ila se mama, tako da su se usred ruske bajke na¹li zajedno.

'Deda Mraz je tako veliki, lep i ima jako dugaèku bradu. Sav je u crvenom. Doèekao me je sa svitom ispred svog dvorca. Sedeo sam na njegovom prestolu. Sada niko ne mo¾e da ka¾e da nema Deda Mraza, kada mi je ispunio sve ¾elje, èak je i sneg padao', veli Marko.

Pored snega, 'na spisku ¾elja upuæenih Deda Mrazu bila je i lopta'. I sve mu se ispunilo. A, kako i ne bi, kada je to èarobnjak o kome sanjaju milioni ruske dece.

RTS