Sme li Isus da pije Koka Kolu?

Started by Korisnicko Ime, 10-04-2007, 11:27:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Italijanski film koji prikazuje Isusa Hista kako pije Koka kolu izazvao je ¾estoku rekaciju proizvoðaèa tog popularnog napitka, zbog èega je premijera, koja je bila zakazana za Veliki petak, morala da bude odlo¾ena.

Film "Sedam kilometara od Jerusalima", italijanskog reditelja Klaudija Malapontija, savremena je prièa o Isusu koja je navukla na sebe bes ne samo Pape, veæ i jedne od najveæih multinacionalnih kompanija na svetu - Koka kole.

U tom filmu marketin¹ki struènjak koji pro¾ivljava krizu srednjih godina prilikom vo¾nje d¾ipom nailazi na osobu za koju se kasnije ispostavi da je Isus. Buduæi da je Isus ¾edan, on mu ponudi limenku Koka kole.

Kompanija sa sedi¹tem sa Atlanti smatra da je kori¹æenje njenog brenda neprihvatljivo i bez dozvole i da bi moglo da nanese ¹tetu njenom imid¾u, zbog èega je od producenta zatra¾eno da scena u kojoj Isus pije Koka kolu bude izbaèena.

U èitavu prièu su se ukjljuèili i moæni advokati, pa je reditelj na kraju pristao da cenzuri¹e film. Zbog toga je premijera pomerena za kraj aprila.

"Kompanija Koka Kola nije zainteresovana da promovi¹e svoje proizvode na ovaj naèin", izjavili su advokati giganta za proizvodnju gaziranih sokova.

Fonet

Masha

Pa eto, na kraju su se ipak dogovorili.

nasty girl

ufh...

ovo mi bas ne lici na koka - kolu.... :hm