Bil Gejts leti u svemir

Started by nasty girl, 15-04-2007, 09:34:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Najbogatiji èovek na svetu mogao bi da bude ¹esti turista u svemiru. Vlasnik Majkrosofta se sprema da isplati 25 miliona dolara kako bi postao jedan od prvih laika koji su napustili orbitu.

Amerièki milijarder Bil Gejts, osnivaè informatièkog d¾ina Majkrosofta i najbogatiji èovek na svetu, mogao bi da bude sledeæi turista u svemiru, izjavio je u sredu ruski kosmonaut Fedor Jurèikin, koji se na Meðunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) nalazi sa Èarlsom Simonijem, petim po redu svemirskim turistom.

"Èarls nam je rekao da se i Bil Gejts sprema na putovanje u svemir." - rekao je Jurèikin putem videokonferencije za novinare, koju je prenosio ruski kanal Rosija.

Kompanija Spejs Adventurs, koja organizuje turistièka putovanja u svemir, sa sedi¹tem u SAD-u, saop¹tila je da nije imala nikakvog kontakta sa Gejtsom po tom pitanju.

Èarlsom Simonij, 58-godi¹nji informatièar, i sam je stekao bogatstvo u Majkrosoftu kao sukreator programa Vord i Eksel. Za svoju svemirsku avanturu je platio oko 25 miliona dolara.

Vecernji List

Al-Jasmina

Smrkt, kad ce vec jednom da padnu te cene za odlazak u svemir :>