Seksualna aktivnost tinejd¾era

Started by Roben, 31-03-2007, 22:31:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mikele

Мана им је што нису здраве,ето то им је мана.Мада сада име неких пилула које су минимално штетне,али су ипак штетне бар мало,тако да...
А кондоми су закон,али су бре много скупи :K
Банкротира човек

Roben

#31
Quote from: mikele on 08-04-2007, 15:04:42
А кондоми су закон,али су бре много скупи :K
Банкротира човек
:siza: :siza: :siza: :siza: :siza:
е микеле стварно си ме насмејао
а познато је да студенти немају пара тако да си ти вероватно за пририодан секс :K
ма онај мејби бејби је закон 
купиш једанпут и готово  :K
сад ћу мало да одем у OFF али морам ово да напишем
колико је незнање морали су на реклами да ставе да није тест за трудноћу  :wall: :wall: :wall:

vladimir

Skoro mi je koleginica donela iz Francuske neke uzorke kondoma (bila je na sajmu zdravstva u Parizu) i kvalitet im je za 3 klase bolji od najboljeg Durexa kod nas!
Tanki su, kao da ih nema¹ kad ih stavi¹, a i pakovani su u tvrdo pakovanje (ne¹to slièno kao marmeladice). Kontracepcija na nivou. :>

Mada, ja mrzim ©trumf-gumiæe... :K

katarina

pa eto=>mrzis ali ih ipak koristis! Tako i treba. Nisam upoznala jos ni jednog koji je rekao: "Joj, sto volim kondome! Bas su super!"
Tacno je da su pilule pouzdane...ali ne treba gledati samo trenutnu situaciju...kako moze biti zdravo nesto sto sprecava ovulaciju??? Da li neko zna mozda, da li pilule smeju da se prepisuju maloletnicama, od koje godine uopste smeju da se koriste? Zamislite da dodje devojcica od 15 kod ginekologa i on joj prepise pilule! Pa to je meni umobolno! Ne mogu da se slozim sa pilulama, i nikad necu! Mozda sam staromodna, ali meni su moji uterus i jetra najmiliji!

Shaft

Otac mom  drugu je rekao ;" Najbolja i najjaca edukacija (govorim za muskarce ) je da nadjes dve polovnjace i one ce sve da ti objasne " ...!xaxaxaxaaa
Naravno zezao se !!!
p.s Salu na stranu , klinci  danas sve znaju , mislim da su u potpunosti obavesteni o svemu i svacemu , mozda cak i previse ... Problem je druge prirode , problem je u degenerisanom drustvu u kome odrastaju , gde se ne cene prave vrednosti , gde je bruka i sramota biti "streber" , dobar sportista , vaspitan i kulturan ... Da bi bio prihvacen moras da se spustas ispod svakog nivoa , ukratko - da bi bio cool moras da budes poludebil  !!! Zato imamo toliko abortusa , zato klinci ne koriste kondome ( da bi ispali face ) , zato ima toliko sexualnih bolesti medju omladinom itd , zato klinke gube nevinost u osnonoj itd.......NASTAVICE SE !

Darker

©aft, em si nas vratio na temu( o kontracepciji postoje najmanje dve) em ti je svaka zlatna.
Aplauz!!!

aziraphale

tinejdzerima bih porucio,

kondome u sake i samo se vi  :neee.

Masha

Broj prekida trudnoæe, uprkos velikom broju savetovali¹ta, nije smanjen
  Na abortus ode oko 1.000 devojèica

U Beogradu se godi¹nje oko 1.000 maloletnica odluèi za prekid ne¾eljene trudnoæe. Broj abortusa nije smanjen, iako veæ pet godina u svim domovima zdravlja postoje savetovali¹ta za mlade, gde devojke mogu da dobiju savet o kontraceptivnim sredstvima i reproduktivnom zdravlju.
Zvanièna statistika Gradskog zavoda za javno zdravlje ka¾e da se 0,9 odsto svih abortusa, od 9.347 koliko ih je uraðeno tokom 2006. na dr¾avnim klinikama, izvr¹i na devojkama mlaðim od 18 godina i taj procenat se veæ godinama ne menja. Meðutim, struènjaci tvrde da se èak dve treæine ukupnog broja prekida trudnoæe obavi u privatnim ginekolo¹kim ordinacijama koje nemaju dozvolu da rade ove intervencije, pa se tako dolazi do podatka o 1.000 maloletnièkih abortusa. Privatne ordinacije koje imaju odobrenje za obavljanje abortusa, broj ovih intervencija ne prijavljuju Gradskom zavodu za javno zdravlje iako ih zakon na to obavezuje.

Intervencije kod
privatnika
- Zvanièan broj abortusa, i maloletnièkih, opada zato ¹to se sve vi¹e mladih pacijentkinja odluèuje da ovu neprijatnu intervenciju obavi u nekoj od brojnih privatnih ginekolo¹kih ordinacija u Beogradu - obja¹njava doktorka Jasna Ristiæ iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.
Savetovali¹ta za mlade pribli¾ila su va¾nost reproduktivnog zdravlja mladima, ali izgleda da njihov petogodi¹nji rad nije doneo ¾eljene rezultate.
- Na sreæu, skorije se nisam srela sa nekom maloletnièkom trudnoæom, mada ih je prethodnih godina bilo. Verovatno nas zaobilaze i ditrektno idu kod privatnika - ka¾e za „Blic“ doktorka Mira Radovanoviæ iz Savetovali¹ta za mlade pri Domu zdravlja „Stari grad“.
U svim savetovali¹tima ovog tipa adolescentkinjama, ali i njihovim mladiæima, nudi se pomoæ ginekologa i pedijatra. Praksa lekara pokazuje da veæina devojèica doðe po pomoæ kada su veæ trudne.

Trajni sterilitet
- Devojèice mlaðe od 16 godina moraju da imaju dozvolu roditelja za prekid trudnoæe. Cena intervencije kreæe se izmeðu 2.000 i 3.000 dinara. Legalno je moguæe uraditi u dva doma zdravlja, u Mladenovcu i Lazarevcu, u GAK u Vi¹egradskoj, u „Narodnom frontu“, klinièko bolnièkim centrima „Zvezdara“ i „Zemun“, Institutu za majku i dete, Studentskoj poliklinici i na VMA.
Doktorka Svetlana Cvijanoviæ iz Savetovali¹ta za mlade u Domu zdravlja „Savski venac“ nagla¹ava da su fizièke i psihièke posledice abortusa u tom uzrastu brojne.
- Najbitnja fizièka posledica jeste da nakon ovakve intervencije 10 do 12 odsto devojaka ostane trajno sterilno. Ni psihièki aspekt nije manje bitan jer se ovaj èin godinama kasnije vraæa u misli i podstièe oseæaj krivice, koja se pojaèava - ka¾e doktorka Cvijanoviæ.
U Gradskoj zdravstvenoj inspekciji upozoravaju da devojke koje prekid trudnoæe obavljaju u privatnim ordinacijama preuzimaju na sebe veliki rizik jer su mnoge ordinacije neregistrovane, ali i veæina registrovanih nema dozvolu za ovakve intervencije.
- Samo 15 privatnih ginekolo¹kih ordinacija u gradu ima dozvolu da radi prekide trudnoæe. Mnogi se usuðuju da rade abortuse i nakon desete nedelje trudnoæe, za ¹ta se ka¾njavaju, ali i ¹alju sudiji - obja¹njava Jelica Raduloviæ iz Inspekcije.

izvor www.blic.co.yu

katarina

Strasno. Koliko znam devojke uglavnom abortiraju u privatnim klinikama, tako da je broj abortusa verovatno veci. A i kad se odluce na taj korak, smatraju da ce privatna klinika da "obavi" bolje od Nerodnog fronta, gde su sve sami mesari...tamo je tek haos! A i mislim da se u privatnim klinikama abortus ne upisuje u karton(sto je zenama veoma bitno-bolesnice jedne!)!!!