"Rat lutaka" za tr¾i¹te

Started by Bred, 19-04-2007, 09:41:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Njujork -- Internet je postao novo popri¹te borbe izmeðu proizvoðaèa "barbika" i "brac" lutaka.

Bratz vs Barbie

Komapnija "Matel", koja proizvodi liniju Barbi, lansirala je sajt BarbieGirls.com, gde devojèice mogu u okviru internet zajednice da kreiraju sopstvene barbike. Sajt je napravljen po uzoru na igricu "Sekond lajf", virtuelni svet za odrasle, koji je privukao vi¹e od dva miliona korisnika.

Veb sajt je poslednji poku¹aj kompanije da na tr¾i¹tu dostigne konkurentnu lutku "brac" i njenog proizvoðaèa "Em-D¾i-Ej Entertejnment".

Korisnice sajta mogu da izaberu izged i stil svoje barbike. Sa njom èak mogu da idu u virtuelnu kupovinu odeæe ili name¹taja za "barbi" on lajn sobu. Ako ¾ele, mogu za nju èak da usvoje kuænog ljubimca.

"Brac", karakteristièna po velikoj glavi, vitkom telu i modernoj odeæi, poslednih godina postala je popularnija od "barbike", koja se prvi put pojavila na tr¾i¹tu 1959. godine.

malena

Odrasla sam uz barbiku,znam kada mi je tata kupio prvu pravu barbiku,kojoj se savijaju, noge,ruke,okrece galava,i svasta jos i mnogo mnogo garderobice...Moje odusevljenje nije imalo mere. Ja sam ipak za barbiku,mada mozda se ovoj sadasnjoj deci ipak vise svidja ova nova lutkica.Ja ocigledno pripadam onim starijim generacijama.