Kina kritikovana zbog tigrovog vina

Started by nasty girl, 21-04-2007, 07:58:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Kina se na¹la na udaru kritika zbog toga ¹to je odobrila uzgajanje tigrova u svrhu proizvodnje takozvanog “vina od tigrovih kostiju”.

Piæe se priprema tako ¹to se le¹evi tigrova potope u vino koje se pravi od pirinèa, a oni koji ga piju veruju da im taj napitak daje nadljusku snagu.

Kineski delegati na Meðunarodnom simpozijumu o tigrovima koji se odr¾ava u Nepalu tra¾e da se povuèe zabrana trgovine tigrovim kostima i ko¾om, ali ostale azijske zemlje s ugro¾enom populacijom tigrova ¾ele da ona ostane na snazi.

Struènjaci su saop¹tili da postoji nekoliko razloga za drastièno smanjenje broja tigrova, ali samo jedan je zaokupio pa¾nju na simpozijumu. Reè je o postojanju farmi tigrova u Kini, gde se navodno uzgajaju ¾ivotinje zbog zabave posetilaca, a u stvari se radi o 'sirovini' za pravljenje vina.

RTS

tarantulica

Da li u Kikni pecaju smoove?  :>

Nasty, sorry za off, danas sam neshto lektorski raspolozena...  :cvet

Masha

I treba da ih kritikuju! Sta fali grozdju? Nista. Prema tome, neka puste tigrice na miru  :batina

malena

Kakva glupost,gajiti tigrove radi vina od njihovih kostiju,umesto da se zalazu za ocuvanje nekih ugrozenih vrsta,ili da gaje tigrove do odredjenog doba pa da ih puste u divljinu,oni ih gaje zbog kostiju...

AquArius

paz' ovo
kloniraju tigrove
pa koriste leseve kloniranih tigrova
za vino

:wall: