Rus meteoritom ukucavao eksere

Started by nasty girl, 25-04-2007, 06:04:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

Vitalij Abjancev, ¾itelj sela Istimis u Altajskom kraju, na jugu Rusije, u blizini svog doma prona¹ao je parèe meteorita, pa kako nije mogao da ga upotrebi èak ni kao magnet, 'kosmièki kamen' mu je slu¾i za - ukucavanje eksera.

Abjancev bi zaboravio na svoj pronalazak da nije bilo akcije 'Pomognite da pronaðeno meteorit' koju je pokrenulo nauèno-istra¾ivaèko udru¾enje 'Kosmopoisk'. Èovek je mesnim vlastima prijavio ¹ta je prona¹ao i kamen je dostavljen mesnom planetarijumu, odakle su 'kosmièkog do¹ljaka' odvezli za Moskvu.

Prema reèima fizièara Natalije Pavlove u moskovskom Institutu atomske energije biæe napravljena analiza nebeskog tela.

Rezultati istra¾ivanja mogu nauci pru¾iti nove dokaze ne samo o drugim sistemima zvezda, nego i o dalekoj pro¹losti na¹e planete, istakla je Pavlova, prenela je agencija Itar tas.

Pronalazak Abjanceva, kako je navela Pavlova, nije vezan za pad komièkog tela, vatrene lopte, koji se dogodio na jugozapadu Altajaa, a èiji je pad pratio jaki zvuk.

Stotine mesnih ¾itelja u radijusu od 150 kilometara pratilo je tu pojavu. Posle nekoliko dana prijavljivane su anomalije, koje prate pad meteorita. U mestu Rubcosku, na primer, u tlu je zabele¾en poveæan naboj energije.

RTS