Spektakularna pljaèka u Dubaiu-uhap¹ena 3 Srbina

Started by katarina, 09-05-2007, 07:14:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

katarina

Iz licnih pouzdanih izvora, ova pljacka se desila 20 dana pre nego sto je kod nas objavljeno! Pravo je cudo da je nekom u Dubaiju ovako nesto poslo za rukom(a da li ce pljackasi ostati bez te iste ruke, videcemo:)!


Subota, 5 Maj 2007. | 16:40 | megafonija   


Spektakularna pljaèka u Dubaiu-uhap¹ena 3 Srbina
Èetvorica pljaèka¹a su sa dva automobila sru¹ili ulazna vrata ekskluzivne prodavnice "Graf" u Vafa siti tr¾nom centru u Dubaiu i uleteli u tr¾ni centar.Kako se kasnije ispostavilo, bili su naoru¾ani pi¹toljima-igraèkama, a odneli su dijamante vredne 3 miliona evra.

Policija Ujedinjenih Arapskih Emirata uhapsila je dve osobe iz istoène Evrope, za koje se pretpostavlja da su iz Srbije ili drugih balkanskih zemalja, zbog sumnje da su opljaèkali dijamante vredne oko tri miliona evra iz jedne zlatare u tr¾nom centru Vafa siti u Dubaiju.

Policija iz UAE pretpostavlja da je u pljaèki uèestvovalo vi¹e ljudi, od kojih je troje ¹est sati posle razbojni¹tva otputovalo u Evropu.

©ef policije Tamim naveo je da su svi èlanovi bande poreklom iz istoène Evrope i da su koristili la¾ne paso¹e na ime osoba poginulih u ovda¹njim ratnim sukobima. Prema njegovim reèima, jedan od osumnjièenih je posedovao èak 14 la¾nih paso¹a.

Èetvorica pljaèka¹a su sa dva automobila sru¹ili ulazna vrata ekskluzivne prodavnice "Graf" u Vafa siti tr¾nom centru u Dubaiu i uleteli u tr¾ni centar. Kako se kasnije ispostavilo, bili su naoru¾ani pi¹toljima-igraèkama.

“Beli "audi A8" je u¹ao u tr¾ni centar i parkirao se pored draguljarnice. Crni "audi A8", koji ga je pratio, uleteo je u rikverc u prodavnicu. Trojica maskiranih razbojnika utrèali su u prodavnicu, dok je jedan ostao u automobilu. Posle minut i po, on je poèeo da trubi, dok su ostali istrèali iz prodavnice sa dve vreæe pune dijamanata i kolima pobegli istim putem kojim su i do¹li“- isprièao je medijima iz Dubaija jedan od oèevidaca pljaèke.

Policiju su alarmirali prodavci iz obli¾njih zlatara i prodavnica dragocenosti, a ubrzo je otkriveno da je video-kamera iz zlatare snimila celu pljaèku.

Pljaèka¹i su spalili jedan od "audija", za koje se kasnije ispostavilo da je ukraden, a drugim su oti¹li do prodavnice tradicionalne arapske odeæe, gde su kupovali stvari kako bi sebi obezbedili alibi. Dijamante su sakrili u iznajmljeni automobil, gde ih je policija i na¹la prilikom hap¹enja jednog od osumnjièenih.


katarina

SRBI-U SVAKOJ CORBI MIRODJIJA

Ipak ce im sacuvati ruchice! Evo ishoda!

Srpska banda pljaèkala po Dubaiju
Subota, 5. maj 2007. 14:33

U Dubaiju je uhap¹eno 14 srpskih dr¾avljana zbog sumnje da su uèestvovali u organizaciji pljaèke draguljarnice iz koje je ukraden nakit vredan tri miliona evra, pi¹e "Press" u broju od subote.

Trojica glavnih pljaèka¹a, koji se sumnjièe da su sa dva "audija" upali u "Vafi siti ¹oping centar" i izvr¹ili spektakularnu pljaèku, i dalje su u bekstvu.

Kako "Press" saznaje, na¹im dr¾avljanima koji su uhvaæeni neæe se suditi po strogim ¹erijatskim zakonima, koji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima va¾e samo za muslimane.

"Pljaèka je izvedena profesionalno, iako nijedan privedeni Srbin nema kriminalni dosije u na¹oj zemlji! Trojica su direktno uèestvovala u akciji, dok se ostali sumnjièe da su bili organizatori pljaèke i logistièka podr¹ka.

Oni su 15. aprila sa dva ukradena "audija" uleteli kroz staklena vrata draguljarnice. Plastiènim pi¹toljem zapla¹ili su radnike i odneli nakit!

Njih trojica su odmah napustili teritoriju Emirata. Prema na¹em saznanju, jedan ima bosanski paso¹, a dvojica imaju srpska dokumenta. Nakit, inaèe, jo¹ nije pronaðen", prièa za Press Beograðanin koji poslednjih godina ¾ivi u Emiratima.

Kako u ovoj zemlji ne postoji zakon o ekstradiciji, trojici pljaèka¹a æe biti suðeno u zemljama u kojima budu uhap¹eni.

"Jedan od pljaèka¹a kod sebe je imao paso¹ na¹eg èoveka iz Ni¹a, koji je prijavljen kao izgubljen. Pre tri dana policija je utvrdila da on nema nikakve veze sa pljaèkom."

Oèigledno je da su razbojni¹tvo izvr¹ili profesionalci, iako glavni osumnjièeni nemaju nikakve kriviène dosijee u Srbiji! Inaèe, prièa da æe pljaèka¹ima suditi po ¹erijatskom zakonu je èista glupost, jer se taj zakon odnosi samo na muslimane.

"Strancima se sudi po obiènom zakonu, ¹to znaèi da nema odsecanja delova tela ili kamenovanja. Poznajem nekoliko osoba sa prostora biv¹e SFRJ koje zbog kraða izdr¾avaju kaznu u zatvoru u Dubaiju", ka¾e sagovornik Pressa, i dodaje:

"Pre nepunih godinu dana desila se pljaèka u istom tr¾nom centru! Tada je opljaèkan nakit vredan pet miliona evra, ali je vraæen, jer pljaèka¹i nisu uspeli da ga iznesu iz hotela." Tada je jedna devojka, koja je radila u toj zlatari, osuðena na tri godine zatvora i trenutno je na izdr¾avanju kazne. Znaèi, nisu primenjivani nikakvi ¹erijatski zakoni.

(MONDO)