Italijanska Liga - Calcio 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:05:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
Fjorentina i Milan pobedili



Fudbaleri Milana pobedili su Torino u gostima 1:0, u okviru 34. kola italijanske Serije A. U drugoj utakmici 34. kola odigranoj u subotu Fjorentina je na svom terenu bila bolja od Kjeva takoðe sa 1:0.

Milan nastavlja sa odliènim partijama u Seriji A. Izabranici Karla Anæelotija su ovoga puta tri boda osvojili na te¹kom gostovanju u Torinu.

„Crveno-crni“ su jedini gol na meèu postigli dosta rano, u 24. minutu. Odbrana Torina ostavila je Klarensu Sedorfu previ¹e prostora za udarac, a Holanðanin je to iskoristio i jakom udarcem sa oko 20 metara savladao je golmana Abijatija.

U 34. minutu Ronaldo je postigao i drugi gol na utakmici, koji je ipak poni¹ten zbog ofsajda. U drugom poluvremenu viðeno je malo pravih prilika za gol, a jedino vredno spomena u drugom delu je crveni karton defanzivca Torina Brevija u 73. minutu. Milan je treæi na tabeli sa 59 bodova a Torino je 14. sa 33.

I Fjorentini je bio dovoljan samo jedan gol za tri boda. Kjevo je pru¾ao favorizovanom domaæinu odlièan otpor sve do 64. minuta , ali vi¹e od toga nije mogao. Liverani je poslao dobar centar¹ut, a Brazilac Re¾inaldo je uhvatio sjajan volej koji golman „leteæih magaraca“ Skvici nije mogao da brani pa su „ljubièasti“ poveli sa 1:0.

Do kraja je Re¾inaldo postigao jo¹ jedan gol, u 76. minutu, koji je ipak zbog ofsajda poni¹ten. Fjorentina je peta na tabeli sa 50 bodova, dok je Kjevo 16. sa 32.

hulio_salinas

18. maj 2007. | Izvor: B92, eurosport | MR
Nesta ostaje u Milanu



Italijanski reprezentativac Alesandro Nesta produ¾io je ugovor sa Milanom do 2011. godine. Nesta je u Milan do¹ao 2002. godine, posle devet godina u Laciju, a potpisivanjem novog trogodi¹njeg ugovora sa milanskim klubom, prekinuo je nagaðanja oko eventualnog transfera nazad u Lacio.

Finansijski detalji novog ugovora nisu saop¹teni.

31-godi¹nji Nesta æe tako najverovatnije zavr¹iti karijeru na San Siru.

Defanzivac Milana je, zbog povrede ramena, ove sezone odigrao samo 14 utakmica u Seriji A, ali se u fini¹u sezone vratio na teren i igraæe u finalu Lige ¹ampiona, u sredu protiv Liverpula.