Rok legende u "martinkama" - ali na nebu

Started by Korisnicko Ime, 30-05-2007, 06:50:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime



Proizvodjaè obuæe Dr Martens izvinio se ¹to je ikoga uvredio reklamama u kojima èetiri pokojne rok legende nose èuvene "martinke" - na nebu. Proizvodjaè "pank-rok" èizama i cipela otkazao je usluge marketin¹ke agencije koja je smislila kontroverznu reklamu.

Izvr¹ni direktor Dr Martensa Dejvid Sadens izjavio je da firma nije imala autorska prava za kori¹æenje fotografija pokojnih Kurta Kobejna (Nirvana), D¾oa Stramera (The Clash), Sida Vi¹iza (Sex Pistols) i D¾oija Ramona (Ramones).

Ipak, jedan od zaposlenih dozvolio je da se fotografije pojave samo jednom, u malom britanskom muzièkom magazinu - ali je neko iz marketin¹ke agencije Saèi i Saèi (Saatchi and Saatchi) prosledio fotke mrtvih rokera u "martinkama" amerièkim web portalima i, stvar je izmakla kontroli.

Udovica Kurta Kobejna, rok zvezda Kortni Lou, bila je ¹okirana kad je ugledala sliku pokojnog mu¾a - koji se ubio 1994. godine - kako u beloj odori i "martinkama" sedi na oblaku.

"Izvinio sam se Kortni i svima koji su uvredjeni… smatram da su uvredjeni s punim pravom", rekao je Sadens Rojtersu, dodajuæi da firma nije ni pomi¹ljala da koristi takvu kampanju.

On je kazao da je Dr Martens, koji je u vlasni¹tvu kompanije Airwear, otkazao usluge marketin¹ke firme Saèi i Saèi, te da je pokrenuta interna istraga da bi se utvrdilo za¹to je zaposleni u Dr Martensu dozvolio èak i jednokratnu upotrebu slika.

Predstavnica za ¹tampu firme Saèi i Saèi Elenor Konroj potvrdila je da je ugovor sa Dr Martensom poni¹ten, kao i da je otpu¹ten radnik koji je prekr¹io nalog da sliku da samo jednom magazinu, za samo jedno objavljivanje.

Ipak, agencija brani svoj kreativni rad. "Smatramo da su te reklame na granici kontroverze, ali da nisu uvredljive - veæ se s po¹tovanjem odnose i prema rok ikonama i Dr Martensu", izjavila je kreativni direktor agencije Kejt Staners. Agencija je u saop¹tenju izrazila ¾aljenje zbog raskida ugovora sa britanskim proizvodjaèem obuæe.

(MONDO)

Wolf


wolfeitzckie

#2
 Наљутила се Кортни што ће неко да заради који долар на курту а да то није она.
Е да, и омашили су место. Шта траже кобејн и сид вишз у рају?
:djavo