Kontrolor lekova osuðen na smrt

Started by Bred, 29-05-2007, 14:12:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Beta
Peking -- Biv¹i nadzornik kvaliteta lekova u Kini osuðen na smrt zbog uzimanja mita da bi odobravao neispitane lekove.

Presuda je doneta istovremeno kada je objavljeno saop¹tenje dr¾avne agencije za kontrolu kvaliteta da pokreæe prvi sistem za povlaèenja neispravnih prehrambenih proizvoda sa tr¾i¹ta.

Reè je o do sad najdramatiènijim koracima koje je Peking povukao u suoèavanju s reakcijama zbog lo¹ih i opasnih kineskih proizvoda, od hrane za kuæne ljubimce, do paste za zube pome¹ane sa industrijskim hemikalijama i pokvarenim antibioticima.

Pekin¹ki sud je osudio Siaoija Zenga na najte¾u kaznu zbog primanja 832.000 dolara mita u gotovom i poklonima dok je bio direktor Dr¾avne administracije za hranu i lekove, javlja zvanièna agencija Sinhua.

Jedan antibiotik koji je odobrila Zengova agencija ubio je najmanje 10 pacijenata pro¹le godine pre no ¹to je povuèen sa tr¾i¹ta.

b92

dirigent

U toliko mnogoljudnoj zemlji jedino takve mere pomazu.

darusaz

Е то је правна држава! Мито, поклони, неодговорност за сопствена  дела... ето му сад.

wolfeitzckie

 Оваквим мерама се , не само решава проблем корупције, већ и демографски проблеми (хвала Путину) и, наравно, проблем незапослености. Ем си ослободио радно место контролора, ем си запослио пар џелата. Дакле не само правна, ја бих додао и економски рационална!

Bred