Injekcija protiv visokog pritiska

Started by Masha, 05-06-2007, 23:05:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Masha

Proizvedena injekcija protiv visokog pritiska

Veliko meðunarodno istra¾ivanje pokazuje da je svet u krizi zbog povi¹enog krvnog pritiska. Procenjuje se da gotovo milijardu ljudi na planeti ima povi¹en pritisak, a do 2025. godine taj broj æe se poveæati za jo¹ pola milijarde.
Upravo zbog toga vest iz britanske farmaceutske firme „Protherics“ zvuèi revolucionarno: tvrde da su proizveli lek koji uz samo nekoliko injekcija godi¹nje odr¾ava pritisak u ravnote¾i. Lek sadr¾i belanèevinu iz ¹koljke zvane prilepak koja deluje na angiotensin, hormon koji utièe na povi¹enje krvnog pritiska. Lek je veæ testiran i oèekuju da æe se na tr¾i¹tu pojaviti u iduæih pet godina. Tako bi, ka¾u, sve osobe koje boluju od visokog krvnog pritiska bile osloboðene svakodnevnog i do¾ivotnog leèenje tabletama.
Premda angiotensin ima znaèajnu ulogu, to je samo jedan od brojnih faktora koji utièu na nastanak povi¹enog krvnog pritiska pa ne mogu da potvrde da je leèenje spomenutim injekcijama moguæe.
Uz to, nijedan lek nije dovoljan ako se bolesnik ne pridr¾ava osnovnih naèela zdravog ¾ivota.

izvor www.blic.co.yu

mikele

Quote from: Masha on 05-06-2007, 23:05:55
Uz to, nijedan lek nije dovoljan ako se bolesnik ne pridr¾ava osnovnih naèela zdravog ¾ivota.

То је кључ свега,придржавање основих начела здравог живота,пре свега правилна исхрана,што више физичке активности,што мање пушења и алкохола...
Јер без свега овога,џаба вам било какав лек.

Duke

Ja mislim da su svi takvi cudotvorni lekovi cist marketing

Jedes masno, pusis, pijes ko smuk i onda uzmes dva puta godisnje neki caroni prasak i sve je super...

Uostalom nek razmisli taj koji uzima tu injekciju sta ce da mu se dogodi posle nekog samo malo ozbiljnijeg krvavljenja ili dehidratacije sa dugorocno blokiranim angiotenzinom da brzo pritekne u pomoc i povisi pritisak...

Zivi bili pa i to videli...

Oprostite sto sam skeptik, ali za ovakva cuda mislim da cu zauvek to i ostati.