Tragedija jednog kampanjca

Started by AquArius, 11-06-2007, 23:02:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AquArius

pa valjda je tragedija ono sredstvo koje opravdava cilj u ovom slucaju

lycos

Quote from: AquArius on 11-06-2007, 23:02:36
  (ono ... spremio ispit za sest dana)
kakvix 6 dana, kod nas je za svaki ispit prosek 3 dana..

leila_bgd

Ne znam zasto, ali ja nikada nisam mogla ni umela da ucim redovno!!!
Uvek sam bila i uvek cu biti kampanjac, jer samo tako mogu  u zivotu da radim jos nesto sem da studiram!  :)
Bar tri kafe u toku noci, max doza acutil fosforo-a, i voziiiiiiiiii

mikele

Quote from: lycos on 14-06-2007, 18:45:43
kakvix 6 dana, kod nas je za svaki ispit prosek 3 dana..
Ма болиња је чудо.Завидим вам :ohwell:

Bred

Quote from: AquArius on 11-06-2007, 23:02:36

Naime u jednom trenutku zujis u gradu, obitavas po zurkama, nocnim klubovima, blejis u TV, blejis u kompjuter, blejis... Uzivas u dokolici, khm... pardon, studiranju. A onda iznenada, sasvim neocekivano (kad vec pre?) razvali te trauma sveprisutnog ispitnog roka. BAM! Tresak debelih, teskih vrata izolacije. Desava se neverovatna promena... Najpre period inkubacije. Psihicka priprema za nemilosrdno strebanje. U prevodu, obaveznih par dana za razvlacenje i mucno odlaganje neizbeznog, sve dok pritisak grize savesti ne dostignr onu finu meru ogorcenosti nad samim sobom. Odjednom, sklupcan u adekvatno aranziranom kutku predvidjenom za obitavanje u narednim danima, zatrpan knjigama, skriptama, svim beleskama (naravno ne tvojim) do kojih si mogao da dodjes, groznicavo preracunavas dnevnu dozu rada. Dan se pretvara u broj sati (otkud ih sad tako malo?), tacnije minuta, tacnije broj ispitnih pitanja koje moras da predjes. Ako se dobro organizujes, imaces vremena da spavas, jedes, eventualno dva puta, i mozda, ako okolnosti dozvole, poneku pauzu. Iako je plan pomalo obeshrabrujuci, u trenucima ocaja pomocice prisecanje na svoje minule podvige ili bilo koga poznatog (ono ... spremio ispit za sest dana), ili u krajnjem slucaju ostaje nada da ces mozda uspeti da odlozis ispit za par dana. Ali, dosta jeftine autosugestivne psihologije. Nema vise vremena za to. Uci, do djavola, uci. Sledeci stadijum. Vidno malaksao, preopterecen tonama haoticno natrpanih informacija, zabrinjavajuce ubledeo, bauljas u zivotnom prostoru kao zombi. U nadi za boljom produktivnoscu posezes za bilo kojom supstancom (reci droZi ne !) koja ce ti doneti budnost, koncentraciju. Ah, carobni kofein ... Cak, uhvatis sebe kako gutas tablete za izlapele starce, toboze mentalni napor (hvaljena ginko biloba), ali brze nego sto priznas sebi koliko je to glupost i placebo, reci ces – mozda radi... Rastrzan izmedju ponavljanja i usvajanja gradiva, kako raste pritisak i nervoza, postajes hipersenzibilan, sve nesto pocinje da te boli, da probada, postajes razdrazljiv, sve ti smeta. Da ne poverujes koliko grozno mozes da izgledas : masna kosa, kraste od kidanih bubuljica, dupli podocnjaci. Odlucujes da do daljnjeg izbegavas ogledalo. Kakav izlazak, kakvo drustvo ? Ti si se, zacauren u mucenicko strebanje, iskljucio. I svet je stao. Decku ili devojci uljudno ces objasniti da jednostavno nema gde sad da ih uglavis. Ti, jadan, imas da ucis, i svi to treba da razumeju bas onako kako ti zamisljas.
Genijalno. Svaka cast devojci!
NIkad nisam bio kampanjac a na ovom faxu sam to postao. I to mi nikako ne odgovara. Vise volim da se sve slegne nego da sam "lud" par dana pred ispit od ogromne kolicine informacija koja je nagurana[u glavu] .... :wall:

shiky

Quote from: Bred on 18-06-2007, 10:10:30
NIkad nisam bio kampanjac a na ovom faxu sam to postao. I to mi nikako ne odgovara. Vise volim da se sve slegne nego da sam "lud" par dana pred ispit od ogromne kolicine informacija koja je nagurana[u glavu] .... :wall:
I ne samo od kolicine informacija,vec i frka da li cu stici na vreme,pogotovo to sto rece Lycos da je nama prosek spremanja ispita 3 dana...i uvek nekako na kraju ostanem da duboko u noc pred sam ispit ucim,odspavam 2 sata i juris na polaganje...Ni ja nisam bila bas kampanjac,uvek sam se trudila da koliko toliko redovno ucim,ali na ovom faxu je to nemoguce(barem meni,posto vidim da neki ljudi ipak uspevaju),
i opet ne ludujem u ne znam kojoj meri,mislim izadjem i sve to,ali kad vidim ljude sa pravnog,FON-a... a005
E cega se sve odricemo :ohwell:

cvjetic

tragicna sudbina je moja...nema vise spavanja...i kafa mi je najbolji drug...pokoja guarana,koja bas i ne pali...samo glava radi...nikakve tabletice...

igrackica

Utesim se kad cujem da su svi u istom ludilu! Najbolja je fora kad napravis plan i onda saznas da ti je ispit par dana kasnije nego sto si isplanirao i onda umesto da se potrudis da naucis bolje, ja kao da ce me neko kazniti ako ucim za vreme "poklonjenih dana" i obavezno izblejim svaki sekund tog vremena! Nema mi pomoci!

AquArius

klasike su to

u autobus staje 100 putnika
ili hiljadu Beogradjana

studentu uvek fali dan!
da bi ispit spremio valjano ..
( i da ne uci noc pred - nista od istog  :K)

dirigent

Najveci studentski svetac zastitnik

Sveti Rok