Meðunarodna studentska nedelja u Beogradu

Started by pereca, 25-06-2007, 23:58:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

Meðunarodna studentska nedelja u Beogradu od 28. juna

Beograd æe od 28. do 5. jula biti domaæin Meðunarodne studentske nedelje, manifestacije na kojoj æe 150 studenata iz evropskih zemalja razgovarati o pitanjima kao ¹to su evropske integracije, nacionalizam, globalizam i razmena studenata

Predstavnici organizatora, "Svetskog omladinskog talasa - Srbija" rekli su danas novinarima u "Medija centru" da se program Meðunarodne studentske nedelje (ISWiB) sastoji od edukativnog i zabavnog programa, i da je slogan skupa - "Unapredi globalno, postigni globalno".

Manifestacija æe biti otvorena 28. juna u ba¹ti Studentskog kulturnog centra (SKC), a ostale aktivnosti æe se odvijati u Geteovom institutu, sedi¹tu Britanskog saveta, Narodnoj banci Srbije, rektoratu Univerziteta u Beogradu i prostorijama Saveza studenata.

Edukativni program æe se sastojati od predavanja, tribina, panel diskusije o porastu nacionalizma u Evropi, i od devet radionica: "Dru¹tvo", "Ekologija", "ekonomija", "Kultura i umetnost", "Mediji", "Obrazovanje", "Psihologija", "Foto art" i "Video art".

Panel diskusija "Rast nacionalizma u Evropi - uzroci i re¹enja" biæe odr¾ana 30. juna u amfiteatru Narodne banke Srbije, a jedan od uèesnika biæe i Du¹an Janjiæ iz Foruma za etnièke odnose.

U okviru neformalnog dela ISWiB-a 1. jula je predviðen "Sajam dr¾ava" u ba¹ti SKC-a na kome æe uèesnici skupa imati priliku da predstave svoju nacionalnu kulturu.

Na "Sajam dr¾ave" æe se nadovezati karaoke ¾urka u nekoliko jezièkih varijanti, a domaæin zabave biæe voditelj na radiju B92 Igor Brakus.

Biæe, takoðe, prireðen sportski dan na Adi Ciganliji, nacionalno veèe u Skadarliji, kao i turistièki obilazak Beograda.

Manifestaciju su podr¾ali Narodna kancelarija predsednika Srbije, Narodna banka Srbije i Ministarstvo prosvete i sporta, a u projekat je ukljuèen Evropski pokret u Srbiji.


www.pressonline.co.yu

AquArius

Samo pressonline je pogresio,
jer slogan glasi Unapredi LOKALNO postigni globalno.

Meni se ovo mnogo dopada,
citala sam o tome, ali nigde ne nadjoh kako se ucestvuje.

Ako nadjem, i ako nije zavrsena prijava, postavicu.


josefina87

ba¹ zanimljivo zvuèi
pereco,¹to ne radi taj link?

yeca

josefina87, meni link radi, a evo probaj direktno ovamo http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=13994&sectionId=43

josefina87


pereca

Evo ovo je njihov sajt
http://www.iswib.org/

benefit

Znam par ljudi koji su u organizaciji ovog festivala, prijava za ucesce je prosla cini mi se negde oko 1. maja, a za ljude koje su hteli da volontiraju rok je bio 10. jun. Mada, moguce je da jos uvek ima mesta za volontere, pa ko hoce da strance upoznaje sa Srbijom, mozda jos uvek ima sanse.