„The Police“ blizu Beograda

Started by pop, 26-09-2007, 11:15:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pop

Britanska grupa, predvoðena Stingom, na turneji
„The Police“ blizu Beograda

Autor: A. Novakoviæ | 26.09.2007 - 11:03

Legendarna britanska grupa „The Police“, koja je trenutno na velikoj povratnièkoj turneji, mogla bi na leto sledeæe godine da nastupi u Beogradu, i Volfgang Klinger iz beèke agencije „Rock and More“, tvrdi da bi ugovor sa engleskim rokerima mogao da potpi¹e u roku od dva dana, meðutim, kako ka¾e, u Beogradu nije prona¹ao zainteresovanog partnera!

- Imam datum za Beograd, ali nemam partnera! Imam ponudu za koncerte u Banjaluci, Sofiji, Bukure¹tu, Zagrebu i Beogradu, i kada bih u Srbiji prona¹ao organizatora zainteresovanog za dovoðenje grupe „The Police“, sve bih ugovorio za dva dana. Inaèe, za Beograd su u opticaju dva termina, 29. jun ili 4. jul sledeæe godine - rekao je za „Blic“ Volfgang Klinger koji je svojevremeno saraðivao sa „Komunom“ (spor je nastao oko neuspe¹nog dovoðenja „Rolingstonsa“ pro¹le godine) i „Mjuzik star prodak¹nom“, ali i ta saradnja je prekinuta nakon ovogodi¹njih koncerata „Stonsa“ u Beogradu i Budvi.
S druge strane, Maksa Æatoviæ, direktor producentske kuæe „Komuna“, ka¾e da je odbio ponudu menad¾menta benda „The Police“, zato ¹to je bila preskupa.
- Njihova cena je 1,5 miliona dolara, i buduæi da oni imaju ogranièen broj termina, a potra¾nja je ogromna, oko te cene nema pregovora, ako mi neæemo, uvek æe pronaæi nekog ko hoæe. Procenio sam da je ta suma prevelika za na¹e tr¾i¹te, pogotovo kada se ima u vidu da je Sting pro¹le godine imao koncert u Novom Sadu. Naravno, i Klingeru, kao i svakom drugom promoteru, u interesu je da proda ¹to vi¹e termina - tvrdi Æatoviæ.
Sting, Endi Samers i Stjuart Koplend su u februaru objavili da se bend „The Police“, nakon dvadesetogodi¹nje pauze, ponovo okupio. Svetsku turneju su zapoèeli 28. maja nastupom u Vankuveru, a za sada, poslednja najavljena svirka je zakazana za 1. februar 2008. u Pertu (Australija). Karte za osam koncerta u Velikoj Britaniji su rasprodate za samo pola sata, a procenjuje se da je, do sada, u svetu prodato vi¹e od 2,2 miliona ulaznica za turneju grupe „The Police“. Da podsetimo, Sting je 19. juna 2006. nastupio na Petrovaradinskoj tvrðavi u Novom Sadu, a 18.000 karata je razgrabljeno za manje od nedelju dana...


izvor www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

stef