Kfor æe spreèiti dolazak Garde cara Lazara

Started by Roben, 27-06-2007, 08:46:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

Kfor æe spreèiti dolazak Garde cara Lazara

Kfor je najavio da æe iz straha od moguæih sukoba spreèiti pripadnike garde Cara Lazara da na Gazimestanu prisustvuju obele¾avanju Kosovske bitke, prenosi Rojters.

Najave da æe "Garda Cara Lazara" u èetvrtak 28. juna prisustvovati obele¾avanju kosovske bitke na Gazimestanu izazvala je napetost medju Albancima na Kosovu, veæ frustriranim zbog zastojom u procesu sticanja nezavisnosti.

Komandant Kfora Roland Kater rekao je danas da sa srpskim vlastima saradjuje kako bi se spreèilo prisustvo garde Cara Lazara, prenosi Rojters.

"Poptuno jasno sam rekao da Kfor ni na koji naèin neæe prihvatiti bilo koju vrstu paramilitarnih struktura", rekao je nemaèki general Kater na Radio Televiziji Kosovo.

"Ako dodju, trebalo bi biti jasno da je na¹a misija da odmah interveni¹emo i to æemo uraditi", rekao je Kater.

Srpski izvori sa severnog Kosova rekli su da je veæ desetak srpskih nacionalista u¹lo na Kosovo. Kako prenosi Rojters, neki od njih mogli su se videti na televizijskim snimcima kada su pre mesec dana iz Beograda u maskirnim uniformama krenuli na mar¹.

Kfor, koji na Kosovu ima 16.000 pripadnika, u èetvrtak æe biti u stanju pripravnosti kada se u Srbiji obele¾ava 618 godina od Kosovoske bitke.

Portparol Kosovske policijske slu¾be Veton Elj¹ani izjavio je danas da su preduzete sve mere kako bi se saèuvao red i mir tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu i istakao da æe policija preduzeti sve potrebne mere, kao i da æe energièno reagovati u sluèaju eventualnih provokacija sa bilo koje strane.

Povodom najava da æe Garda cara Lazara pe¹ice iz Srbije doæi na proslavu, Elj¹ani je rekao da æe se dolazak na manifestaciju odvijati autobusima i privatnim vozilima uz obaveznu pratnju pripadnika KPS-a.

Istovremeno je portaprol Kfora, nemaèki pukovnik Mihael Knop rekao da predstavnici medjunarodnih mirovnih snaga preduzimaju redovne aktivnosti na obezbedjivanju sigurne sredine na Kosovu i da ne predvidjaju dodatne bezbednosne mere.

MONDO

Masha

Ja ne shvatam koliko glup moras da budes pa da forimiras paravojnu formaciju i da pricas kako ces, ako Kosovo postane nezavisno da ides tamo u rat  :wall:( ovo sam citala ranije u novinama ). Dosta vas je reklo da je Tadicevo izvinjenje dokaz svetu za to sto misle o nama - da smo najveci zlocnici i krivci za sve sukobe na ovim prostorima, a ja mislim da je ovo mnogo gore od tog izvinjenja. Mada, ja verovatno gresim, ovi ce da ispadnu najvece patriote  :roll:

Roben

Против сам сваке врсте екстремизма.

pig_am_am

ko su uopste ti garda cara lazara?
ko stoji iza njih?
sutra je vidovdan...

Darker