Put do ljubavi vodi preko ¾abe?

Started by tarantulica, 28-06-2007, 06:57:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarantulica



Put do ljubavi vodi preko ¾abe?

Ne mo¾ete da nadjete deèka ili devojku? Mo¾da vam pomogne mrtva ¾aba.

Bar tako pi¹e u receptima za raznorazna bizarna madjijanja pronadjena u rukom napisanoj knjizi staroj gotovo 400 godina koja je bila u vlasni¹tvu kontraverznog umetnika Roberta Lenkjeviæa.

U knjizi koja æe se iduæeg meseca naæi na aukciji nalazi se neverovatan broj èari, znakova, znamenja, narodnih lekova i raznih èarolija iz 16. veka.

©to se tièe mrtve ¾abe i zavodjenja partnera, ukoliko ste toliko oèajni da vas recept jo¹ uvek zanima, s pa¾njom èitajte:

Stavite mrtvu ¾abu u posudu, a tu posudu zakopajte u mravinjak, i to na raskrsnici puteva. Ne mora da bude noæ punog meseca, pa se ne morate bojati da æe vas zaskoèiti vukodlak. Mogu vas zaskoèiti jedino borci za prava ¾ivotinja, pa zato ne odajte nikom svoje planove.

Ali, to nije sve. Nakon devet dana morate da se vratite na mesto zloèina i otkopate posudu sa ¾abom. Naime, dve kosti te iste ¾abe morate poneti sa sobom i polo¾iti u potok, reku ili neku drugu tekuæu vodu. I ima jo¹!

"Jedna kost otplutaæe uzvodno. Nabavite prsten i kost koja pluta uzvodno stavite u prsten. Kad nadjete ¾enu koju ¾elite, stavite joj prsten na desnu ruku i ona neæe imati mira dok ne bude va¹a."

Cela akcija zahteva malo truda, ali ako tako osvojite ¾enu svog ¾ivota..

Osim ovih uputstava, u priruèniku koji je napisan izmedju 1590. i 1620. mo¾ete naæi raznorazne ¹ifrirane poruke, nazive na latinskom, ve¹tièije èarolije, krvave rituale i skicu obrnutog pentagrama - simbola satanizma.

Natpisi æe vam pomoæi da dozovete duha u svoju sobu ili u kristalnu kuglu, ali æete saznati i kako se re¹iti zubobolje ili bolova pri porodjaju.

Od priruènika bi koristi mogla imati i policija, jer pomoæu "èarobnog oka" mo¾ete otkriti i kazniti lopove, a nasilnike mo¾ete oterati pevu¹eæi podugaèku listu imena andjela.

Gabrijela Hiton, struènjak za rukopise u aukcijskoj kuæi Sotsbis, ka¾e da ovaj rukopis pru¾a vrlo zanimljiv uvid u ranoevropsku magiju.

Medjutim, ona ne preporuèuje da se "recepti" isprobavaju kod kuæe, jer ima tu tragova nekih davnih i mraènih tradicija i èudnih krvavih obreda.

Ali, ako vam zaista nikako ne ide bez magije, ¹ta vas ko¹ta da potra¾ite obiènu ¾abu?

(MONDO)

josefina87

:116: :116:
moraæu ovo da probam
:116: :116:
jadna ¾aba...
:116: :116:

Sole

auuu, ne verujem da je neko ovoliko ocajan!
zabe jesu mozda malo ruznjikave, ali i one imaju dusu i daleko bilo da ih neko iskoriscava u takve svrhe...
mada, meni je ova na slici bas nekako simpa...
ko proba, nek' se javi, da vidimo sta je napravio/la!;-) ;-) ;-)

Darker