Ponovo problem s turistickom agencijom?

Started by tarantulica, 28-06-2007, 06:25:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarantulica

Ponovo problem s agencijom?

Beograd, Alanja -- Nekoliko desetina putnika otputovalo je na letovanje u hotel koji je, kako tvrde, u izgradnji. Agencija dematuje.

Posle emitovanja priloga o nekoliko desetina putnika koji su preko turistièke agencije Big blu trevel otputovali na letovanje u Alanju u Turskoj gde ih je, kako su objasnili, saèekao hotel u izgradnji, reagovao je direktor agencije Ivan Radojeviæ.

On navodi da su samo dve porodice odluèile da se noæas vrate kuæi o tro¹ku agencije, a svi ostali su prihvatili sme¹taj u drugim hotelima iste kategorije. Za razliku od ostalih hotela u ponudi, u tom hotelu su u toku zavr¹ni radovi o kojima su, kako ka¾u u agenciji Big blu trevel, svi puitnici bili obave¹eni pre dolaska na letovanje.

"Imamo 24 familije dve su se odlièile na povratak. To ¹to od sedam restorana kako je predviðeno ne rade tri i ¹to hamam jo¹ nije u funkciji oèigledno da za neke goste predstavlja razlog da imaju primedbe. Mi na te promedbe naravno odgovaramo i nudimo da izaberu neki drugi hotel, o na¹em tro¹ku da im se refundira deo za koji smatraju da su uskraæeni i treæa varijanta, a to je ono ¹to smo morali danas da uradimo, to je da po¹aljemo avion i da sve familije koje smatraju da od agencije nisu dobili uslugu kakva se oèekuje budu vraæeni nazad. To ko¹ta stvarno stra¹no, ali mi smo odluèili da mi idmo do kraja", objasnio Borivoje Markoviæ, pravni zastupnik agencije "Big Blue Travel".

B92



Hotel se zove "Utopija"  :trfr:

Darker

Kakvo je to kockanje, stra¹no...
Ponekad ni proverena agencija nije garant da æete dobiti ba¹ to ¹to ste tra¾ili...
Sitna slovca ubijaju...

AquArius

#2
A aranzman je kostao .. ? Zivo me interesuje!
Znam da svako hoce najbolje za svoj novac,
ali ako si ocekivao da recimo za 100 evra dobijes 5 zvezdica,
onda shame on you!

Inace, sad ta agencija deli letovanje za dz u Grckoj,
preko jednog od onih glupih "kvizova" sto se vrte po svim kanalima.


tarantulica

Bila je "povoljna cena"  :wall:

Mislim da ce od sada samo i moci da dele, chisto sumnjam da ce neko da im placa moguce zezanje...

Bred

pa to je klasicna prica, ni ako platis basnoslovno ne znaci da ces dobiti 5*

Darker

Upravo:
Инспектор Блажа и арбитража
Како су се суочили путник Игор Блажевић и агенција „Контики тревел”

Уместо у хотелу, смештај у депандансу: Шератон

Шта се догоди кад путници остану ускраћени на свом путовању, а са агенцијом не постигну договор за надокнаду штете? Последњи корак пре суђења је такозвана арбитража Јуте – пословног удружења туристичких агенција. Овај „корак пре суда” јуче је у Јути искорачио популарни певач Игор Блажевић, познатији као Инспектор Блажа, а са друге стране стола нашли су се руководиоци и адвокати „Контики тревела”. Крајем маја Инспектор Блажа боравио је у египтаском летовалишту Шарм ел Шеик, одабрао је хотел „Шератон” и очекивао да ће се добро провести.

– Људи моји, ја сам први пут уплатио аранжман за хотел са пет звездица. Цео живот сам био у хотелима са три звездице, толико сам имао пара, једном сам, истина, био и у хотелу са четири звездице. Хтео сам да видим како је то бити у хотелу са пет звездица – започео је свој исказ пред арбитражним већем Инспектор Блажа и наставио:

– Одмор у Србији планира се само једном годишње и никада у животу нисам толико пара одвојио за пут, а десило ми се толико лошег да не могу да опишем. Тамо где су нас сместили, то није пет звездица, то је категорија две звездице, то су неки депанданси. Толико је тај наш део био прљав, мислим да би у било ком селу у Србији боље спавали него у хотелу у који су нас сместили. Тражили смо замену и добили хотел наводно са пет звездица, а он у ствари није имао више од три, евентуално три и по звездице. Невероватно је да смо у нашој групи дали по 730 евра за аранжман, а да смо добили такав смештај.

У целу причу умешао се адвокат „Контикија” Јован Мицић, подносећи потврду о званичној категоризацији хотела од пет звездица, која је добијена прекјуче из Египта. Истиче да је поступљено у складу са општим условима путовања и уговором, а као доказ извлачи потврду коју је потписала група од 28 путника којом су се сагласили да прихватају промену хотела.

Публика се, онда, ускомешала. Инспектор Блажа тврди да није ништа потписао и тражи папир са овим парафима: „Оспоравам потпис 100 одсто”. Настају међусобна прозивања, претње због наводних фалсификата, а председавајући арбитраже Будо Вучинић покушава да смири целу ситуацију.   

Једночасовно суочење се приводи крају, свима понестаје снаге, а за реч се јавља сувласник „Контики тревела” Слободан Мићић који тврди да су у време првомајских празника хотели били пуни и да није било лако пронаћи слободна места.

– Трудио сам се да се све учини, да се нађе најбољи хотел који има места, а хотел „Шератон” имамо већ десет година у понуди – каже Мићић, а као кључни аргумент наводи да је прекјуче у овом хотелу боравио лично саудијски краљ.

Инспектор Блажа и публика постају све нервознији, арбитражно веће осећа замор и предлаже прекид од десет минута како би „зараћене стране” покушале да пронађу договор. Инспектор Блажа тражи да му „Контики” врати цео износ од 120.000 динара, док своју понуду Слободан Мићић није јавно изнео.

Тако се без договора о поравнању завршава састанак. Једног дана биће заказан нови. Арбитража ће наредних недеља саслушати и преостале из ове групе од 28 путника. Како то „иде брзо” са арбитражом видело се пре овог суђења када је „споразумно завршено” поравнање са путницима који су прошле године летовали на Скијатосу.
А Инспектор Блажа, који се толико радовао проводу у Египту, сигурно је, без обзира на то како се завршио спор, никада више неће уплатити аранжман за хотел са пет звездица. Било, не поновило се.
Дарко Кнежевић
[објављено: 29.06.2007.] Politika