Hot-dog rekorder

Started by Masha, 05-06-2007, 23:24:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Masha

Hot-dog rekord

D¾oi Èestnat (22), iz San Hozea u Kaliforniji, oborio je svetski rekord u konzumiranju hot-doga koji je dr¾ao Japanac Takeru Kobaja¹i sa 53 pojedena hot-doga. D¾oi je, naime, na takmièenju koje je odr¾ano u Arizoni pojeo 59 sendvièa sa vir¹lom. Uèestvovao je na takmièenju i pre dve godine, ali tada je osvojio drugo mesto, kada je za 12 minuta pojeo 52 hot-doga.

izvor www.blic.co.yu

:wall:

Wolf

Al' se ovaj zdravo hrani :K

tarantulica



Prava sportska povreda

Japanac Takeru "Cunami" Kobaja¹i, svetski rekorder u disciplini "brzog jedenja hot-doga", pretrpeo je profesionalnu povredu za vreme treninga, tako da je njegova sledeæa titula dovedena u pitanje, po¹to usta mo¾e da otvori taman toliko da zagrize palaèinku, prenosi AP.

Kobaja¹i (29) ka¾e da njegove vilice "posustaju u borbi", a lekarska dijagnoza je – artritis.

Povreda je usledila posle nedelju dana intenzivnih priprema za takmièenje koje æe biti odr¾ano 4. jula u Njujorku.

"Stidim se ¹to nisam ranije primetio signale koje mi je telo slalo, ali bio sam tako blizu svog cilja, toliko sam ¾eleo da postavim novi rekord, da nisam mogao da prekinem treninge sada kad se takmièenje toliko pribli¾ilo", ka¾e Kobaja¹i, koji je bio favorit za osvajanje titule.

Pro¹le godine, Takeru Kobaja¹i je oborio svetski rekord kada je uspeo da pojede 53 hot-doga i tri èetvrtine za samo 12 minuta.

(MONDO)


yeca

Kad bi svi bili isti, bilo bi tako dosadno  :K bilDe

Darker


tarantulica

Rat se nastavlja....





Za 12 minuta pojeo 66 "hot-dogova"


Dvadesettrogodi¹nji Amerikanac D¾oi Èesnat je novi svetski rekorder u brzom pro¾diranju vir¹li, po¹to je u finalu ove neobiène dispcipline, odr¾anom na njujor¹kom Koni Ajlendu, za 12 minuta progutao èak 66 "hot-dogova".

Tradicionalno takmièenje u brzom pro¾diranju vir¹li (u kifli) organizuje se od 1916. godine svakog 4. jula - amerièkog nacionalnog praznika, na ostrvu Koni Ajlendu, u blizini Njujorka.

Èesnat, te¾ak 97 kilograma, tako je uspeo da pobedi najveæeg rivala, Japanca Tekaru Kobaja¹ija koji je pojeo "svega" 63 "hot-doga", ¹to je odlièan rezultat, po¹to je Kobaja¹i proteklih meseci imao "veæih problema sa vilicom", ukljuèujuæi i manju hirur¹ku intervenciju.

Tekaru Kobaja¹i, poznatiji pod nadimkom "Cunami", ima 29 godina i te¾ak je 70 kilograma, a bio je ¹ampion u pro¾diranju vir¹li ¹est godina zaredom.

Treæerangirani je pojeo celih 49 "hot-dogova".

Oko 50.000 gledalaca pratilo je ovo neobièno takmièenje u kome je uèestvovalo 17 takmièara, medju kojima i dve ¾ene.

Takmièenje u pro¾diranju vir¹li, su¹tinski, predstavlja test sposobnosti takmièara da za ¹to kraæe vreme pojedu ¹to je moguæe vi¹e vir¹li, pa je to dovelo do razlièitih tehnika kako bi se spreèilo da "pro¾diraèi" u nekom trenutku ne ispovraæaju ono ¹to su pojeli.

Novi svetski rekorder, tako, tokom takmièenja pravi neobiène pokrete nalik orijentalnom trbu¹nom plesu, ¹to, kako se èini, poma¾e da se silna kolièina vir¹li i hleba lak¹e slije u ¾eludac. Povremeno, takmièari popiju i neki gutljaj vode.

Prethodni svetski rekord, koji je dr¾ao Kobaja¹i, iznosio je 59,5 vir¹li.

(MONDO)