Uchesnik VB optuzhen za ubistvo

Started by _d.0.t_, 05-11-2007, 13:12:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

_d.0.t_

Ubica iz pilot- emisije „Velikog brata“

ZRENJANIN - Antal Skend¾iæ (20), uèesnik pilot-emisije „Velikog brata“, uhap¹en je zbog sumnje da je no¾em ubio svoju majku Rozaliju Gregu¹-Skend¾iæ (48), u noæi izmeðu petka i subote u porodiènoj kuæi u Banatskom Vi¹njiæevu kod ®iti¹ta.

Policija je saop¹tila da je Antalu Skend¾iæu odreðen policijski pritvor posle kojeg æe biti priveden istra¾nom sudiji. Jo¹, meðutim, nije poznato za¹to je Antal nasrnuo na majku i no¾em je ubo u srce.
Antal i Rozalija ¾iveli su sami u kuæi, a zloèinu je, kako saznajemo, prethodila zabava na koju su pozvali nekoliko prijatelja. Na zabavi je veæina gostiju malo vi¹e popila, preprièava se u selu.
Meðu gostima bila je i Jovanka Novakoviæ koja ¾ivi u kuæi naspram njihove, a koju je Antal u subotu oko 5 sati ujutru vidno uznemiren pozvao u pomoæ.
- Antal je dotrèao i vikao. Oti¹li smo u njegovu kuæu i tamo sam zatekla stravièan prizor. Rozalija je le¾ala mrtva, a na grudima joj je bila mrlja krvi. Odmah sam pozvala policiju - prièa Jovanka koja, kao i ostali me¹tani ovog malog banatskog sela, ne zna ¹ta bi mogao biti motiv ubistva.
Me¹tani Banatskog Vi¹njiæeva ka¾u da se Antal u poslednje vreme èudno pona¹ao, da se malo dru¾io sa vr¹njacima iz sela. Javno priznanje na pro¹logodi¹njoj generalnoj probi „Velikog brata“ da je biseksualac, nije ih iznenadilo.
Antal je, inaèe, najmlaði od trojice sinova Steve i Rozalije Skend¾iæ. Antal i Rozalija su se izdr¾avali od njene penzije i ne¹to zemlje koju su davali u zakup. Antalov otac Stevo obesio se pre oko godinu dana u dvori¹tu kuæe u kojoj je Rozalija ubijena.
Antal Skend¾iæ postao je poznat javnosti pro¹le godine kao jedan od uèesnika generalne probe prve sezone emisije „Veliki brat“. Sa jo¹ 11 ljudi, nedelju dana je proveo u kuæi „Velikog brata“. Ostalim stanarima kuæe priznao je da je biseksualac i tako uzburkao strasti.
U prvom obraæanju javnosti nakon izbacivanja iz generalne probe, Antal je tada za magazin „Svet“ rekao da se nije dvoumio da otkrije svoje seksualno opredeljenje.
- Nikada se u ¾ivotu nisam dvoumio da li da otkrijem svoje seksualno opredeljenje. Zdrava sam osoba upravo zato ¹to znam ko sam - rekao je Antal, a na pitanje kako su ostali ukuæani prihvatili „¹okantno“ saznanje, rekao je: „Neki od ukuæana su bili iskreni, drugi ¹okirani. Peðina reakcija bila je krajnje nedvosmislena i negativna. Njemu i Marku sam bio najmanje simpatièan. Najvi¹e podr¹ke dobio sam od Jelene i Milane“.
Antal je tada rekao i da se ne pla¹i reakcije ljudi nakon tog priznanja, a na pitanje kako je porodica prihvatila njegovu iskrenost, rekao je: „To treba njih da pitate. Moja porodica me dobro poznaje i ni¹ta novo o meni nisu saznali u ‘Velikom Bratu’, pa ni to da sam iskren i neposredan.“
Ubrzo potom, nakon nekoliko dana prikazivanja prvog serijala „Velikog brata“, pojavila se informacija da æe u kuæu naknadno uæi upravo Antal, ali i Peða, njegov najveæi protivnik iz generalne probe. Njih dvojica su se, inaèe, poslednjeg dana boravka u kuæi pomirili.

[blic]