Antologija "Nije srpski lupati"

Started by Bred, 12-07-2007, 15:39:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: B92 
Beograd -- Antologija sadr¾i 50.000 verbalnih "bisera" i "gluposti" koje je u proteklih 15 godina izreklo 1.500 javnih liènosti Srbije.

Beogradski Status tim u sastavu Zoran Paviæ, Nenad Zoriæ i Slavi¹a Lekiæ je objavio prvi tom Antologije savremene srpske gluposti "Nije srpski lupati". U zbirci je, sortirano po poglavljima, zabele¾eno ¹ta su sve rekli ("i ostali ¾ivi") politièari, sportisti, folk pevaèi, akademici, novinari, i ostali.

Autori su na promociji knjige podsetili na neke izjave:

Imam problema zbog atentata na Ðinðiæa - Du¹an Mihajloviæ

Modernizacija, kako to ¹uplje zvuèi - Vojislav Ko¹tunica

Litar crnogorske loze nije ni manje opasan od jednog d¾ointa - Èedomir Jovanoviæ

Iz iskustva znam da nimalo nije lako odrasti - Boris Tadiæ

Alkohol ne sme da trpi zbog posla - Svetislav Basara

Mo¾emo hiljadu godina biti pod embargom - Slobodan Milo¹eviæ
Moja supruga se iskljuèivo bavila pisanjem - Slobodan Milo¹eviæ
Kada Milo¹eviæ u Hagu odsedi 500 godina zatvora, po povratku æemo ga streljati - Nenad Èanak

"Za¹to smo se odluèili na ovaj korak? I da bi zaradili neku kintu i da zabele¾imo sve gluposti koje su obele¾ile poslednjih 15 godina, od 1991. do 2006. Mnogo toga je izreèeno, ono ¹to je bar malo sme¹no ili jako glupo nalazi se u ovoj zbirci", ka¾e jedan od autora Slavi¹a Lekiæ.

Autori knjige ka¾u da antologija mo¾e da se èita na svakom mestu, nije bitan redosled èitanja jer na svakoj stranici postoji po neka izjava. Oni veæ sada najavljuju i drugo izdanje antologije, koja bi trebalo da bude objavljena u septembu.

"Zakljuèio bih sa jednom genijalnom reèenicom pametne dece iz TV serije Saut park koja glasi: 'Nikada nemojte da podcenjujete moæ grupe glupih ljudi. A kada je ta grupa velika, tada su stvari jo¹ riziènije'", ka¾e Zoran Paviæ.

wolfeitzckie

Чанак се очигледно зезао, а остали вероватно нису.

Darker

I basara :wink:
To je fora ¹to i inteligentne, zajebantske, izjave spadaju ovde, pa je mo¾da trebalo malo promeniti naziv :wink: