Jo¹ jedan optu¾eni Rus pobegao u London?

Started by Roben, 30-08-2007, 18:38:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Jo¹ jedan optu¾eni Rus pobegao u London?

Velika Britanija i London sve vi¹e postaju "oaza" za begunce iz Rusije medju kojima su i oni koje optu¾uju i tra¾e ruski sudovi, pi¹e londonski "Gardijan".

List otkriva da je najnoviji prido¹lica te "ruske kolonije", po svemu sudeæi, i biv¹i direktor naftne kompanije "RusNeft" Mihail Gucerijev.

Britansko Ministarstvo unutra¹njih poslova, podseæa londonski list, nije ¾elelo da komentari¹e vesti da se ruski tajkun Gucerijev sklonio u London, ali "Gardijan" saznaje medju londonskom Rusima da bi on mogao biti u Britaniji.

Gucerijev je optu¾en u Rusiji za izbegavanje plaæanja poreza u visini od oko 800 miliona dolara. Procenjuje se da je Gucerijev sa sobom iz Rusije "poneo" i najmanje 3 milijarde dolara liènog bogatstva.

Ruski begunci uglavnom u britanskoj ¹tampi, kao i u samom "Gardijanu", imaju status "protivnika re¾ima predsednika Vladimira Putina" iako su u Rusiji osumnjièeni za te¹ka krivièna dela.

Komentator "Gardijana" ukazuje da bi sklanjanje ruskih begunaca u London moglo zaista postati ozbiljan problem u ionako pogor¹anim odnosima Britanije i Rusije.

Nezvanièno se saznaje da Britanija pru¾a za¹titu za najmanje 20 gradjana Rusije koje Moskva tra¾i zbog razlièitih kriviènih dela. Britanija uporno odbija da izruèi bilo kojeg od njih.

Najpoznatiji ruski begunac, milijarder Boris Berezovski je izjavio "Gardijanu" da bi trebalo oèekivati dolazak jo¹ mnogo Rusa jer im britanski pravni sistem nudi za¹titu od, kako je rekao, "gangsterske vlade u Moskvi".

(Tanjug)

dirigent

gangsterska vlada?
A oni su svoje pare zaradili od prodaje crkvenih kalendara?  :djavo