„©tada“ za „Hemofarm“ daje pola milijarde evra

Started by Bred, 20-07-2006, 20:35:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Vlasnici hartija od vrednosti vr¹aèkog „Hemofarma“ do 9. avgusta imaju rok da se odluèe o njihovoj prodaji nemaèkoj kompaniji „©tada“, koja je za jednu akciju ponudila 12.345 dinara ili oko 147 evra.


Ukoliko za naredne tri nedelje i mali akcionari po ugledu na menad¾ment „Hemofarma“ re¹e da prodaju svoje akcije, „©tada“ æe za celokupno vlasni¹tvo izdvojiti 485 miliona evra.

Miodrag Babiæ, predsednik Upravnog odbora „Hemofarma“, juèe na konferenciji za ¹tampu je rekao da je ta vr¹aèka kompanija u „©tadi“, kroz visoku ponuðenu cenu i kompetentnost, prona¹la najboljeg partnera.

Prema ugovoru koji je „©tada“ potpisala sa Babiæem, koji je zastupao vlasnike 59 odsto akcija „Hemofarma“, i u buduænosti æe ova kompanija zadr¾ati svoj brend, ali i nezavisnost. Na èelu firme ostaje i isto rukovodstvo sa Miodragom Babiæem, a ugovorom je definisano i da æe „Hemofarm“ nastaviti i u narednom periodu da deo svog profita usmerava u Fondaciju „Hemofarm“.

Predsednik UO nemaèke kompanije „©tada“ Hartmut Reclif izrazio je zadovoljstvo ¹to su u trci sa vi¹e svetski poznatih farmaceutskih kompanija uspeli da naprave dogovor i da ponude najbolju cenu za ovu u nacionalnim okvirima veliku firmu. Po preuzimanju „Hemofarma“, „©tada“ æe se, prema sopstvenim oèekivanjima, popeti na sedmo mesto na svetskoj listi proizvoðaèa generièkih lekova. Srpska komisija za hartije od vrednosti odobrila je i ugovor za prodaju „Hemofarma“ „©tadi“.

T. D.

Adonis_Vernalis


Bred